Ömer Uz Adana Kent Konseyi İleri Yaş ve Emekliler Meclisi, Haşmet Biçer Adana Kent Konseyi Başkanı imzasıyla yapılan basın açıklamasında; "Adana Kent Konseyi İleri Yaş ve Emekliler Meclisi önümüzdeki haftalar içinde Kent Yaşamı ve Emekliler adlı bir çalıştay düzenleyecektir" ifadeleri kullanıldı.

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 14.49.29_7dcaded2

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Dünün çalışanları olan emekliler, bugün gerek devletimizin ve belediyelerimizin, gerekse tüm toplumun ayrıcalıklı, el üstünde tutulması gereken kesimi olması gerekirken ne yazık ki çok zor durumdadır.

Emeklilere bir dokunun bin milyon çeşit ah işitirsiniz. Kirasını ödeyemeyen, alışverişe çıkamayan, karnını doyuramayan, evladını okutamayan, ek iş yapmak için çırpınsa da bulamayan, hatta bazıları çöplükleri karıştırarak yiyecek arayan, kısacası artık DAYANILMASI İMKÂNSIZ ŞARTLAR içinde çözümsüzlüğe mahkûm edilmiş 16 milyon emekli insan var bu ülkede.

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 14.49.28_fc50bf6a

Değerli arkadaşlar, sayın basın mensupları, emeklilerin yaşadığı sorunları ve çözüm yollarını A’dan Z’ye anlamak, tartışmak ve çözüm yollarını bulmak amacıyla Kent Yaşamı ve Emekliler Çalıştayı yapacağız. Ne zaman, nerede ve kimlerin katılımıyla gerçekleşeceğini çok yakında belirleyip kamuoyuyla paylaşacağımız bu çalıştaydan çıkacak sonuçları halkımızla paylaşacağız. Vurgulamak isteriz ki, emekliler hiçbir siyasi partinin ne arka ne de ön bahçesidir. Emekliler ne otobüslerin azarlanan ikinci sınıf zavallı vatandaşıdır ne de 7500 lira gibi acınılacak bir maaşa talim ettirilecek emir erleridir.

WhatsApp Görsel 2023-09-30 saat 14.49.29_62099e94

Durum vahimdir ve bu vahamet bir an önce bitmeli, sonlandırılmalıdır. Adana’mızın emekliler için de yaşanabilir bir kent olmasını hedefleyen Adana Kent Konseyi Emekli Meclisi, emekli tüm kadın ve erkek vatandaşlarımızın bir araya gelip, sesini duyurabileceği önemli bir zemindir. Duymayan kulaklar ve görmeyen ya da görmemek isteyen gözlerin görmesini sağlayacak sağlamlıkta bir tecrübe, birikim ve emek zeminidir.

Editör: Haber Merkezi