Adana Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, mısır hasadının başladığını ancak 2025 yılı mısır alım fiyatlarının hâlâ açıklanmamış olmasının üreticileri endişelendirdiğini belirtti.

Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı
Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı
İçeriği Görüntüle

Tarım sektörünün ciddi bir dar boğazdan geçtiğini vurgulayan Özkan, “Yoğun borç yükü altında bulunan çiftçilerimiz, artan girdi maliyetleri ve bu yıl yaşanan çeşitli tarımsal sorunlar nedeniyle büyük bir stres yaşıyor. TMO’nun gecikmeden fiyat açıklaması, üreticilerin emeği ve ürününü koruma açısından hayati önem taşıyor.” dedi.

“Gübre fiyatları yüzde 50 arttı”

Şubat ve Mart aylarında yaşanan don afeti sonrası gübre fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 oranında arttığını hatırlatan Özkan, sebze üretiminde maliyetlerin karşılanamamasının mısırdan beklentiyi yükselttiğini söyledi.

Özkan, “Bu yıl mısır alım fiyatının kilogram başına en az 13,50 TL olarak belirlenmesini talep ediyoruz. Üretimin sürdürülebilirliği ve çiftçimizin para kazanabilmesi için bu fiyat seviyesi zaruridir.” ifadelerini kullandı.

“Çiftçi destek bekliyor”

Adana Seyhan Ziraat Odası Başkanı Özkan, mısır üreticilerinin hem maliyet artışları hem de piyasa belirsizliği nedeniyle zor durumda olduğuna dikkat çekerek, “Çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alabilmesi ve üretimin devamlılığı için acil çözüm şart.” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi