Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner ve Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canpolat, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanlığına yeniden seçilen Cafer Esendemir ve yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu. 

Güner ve Canpoat, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ndeki ziyarette; Başkan Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri Sefa Saygıdeğer,  Abdullah Engin Kanber, Yasemin Atasoy, Süreyya Uri Aksoy, Hüseyin Arat,  Mutlu Mete, Mustafa Akköse, Dilek Akın ve Çetin Ulucan konuk etti. 

Başkan Esendemir ve yönetim kuruluna başarı dileklerini ileten Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, sohbet ortamında geçen ziyarette, milyonlarca insanın beklediği vergi yapılandırması konusundaki soruları yanıtlarken, yapılandırmanın önemli avantajlar içerdiğini söyledi. 

Kanunun, Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından bu imkandan Adana’nın da maksimum düzeyde istifade etmesi için gerekli bilgilendirme çalışmalarına başlayacaklarını belirten Ümit Güner, “Ticaret Odası, Sanayi Odası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gibi vergi mükellefleri yoğunlukta olan kurumlar başta olmak üzere tüm meslek örgütleri ile kanundan istifade edilmesi konusunda görüşmeler yapacağız. Ayrıca, vatandaşlarımızı da bilgilendirmek için ekiplerimiz sahada olacak” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK gibi birçok borcu kapsayan düzenlemenin önemli bir fırsat olacağına vurgu yapan Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner,  “Şunu özellikle vurgulamak isterim ki bu bir af değil yapılandırmadır” dedi.

Güner, bu yapılandırmanın 48 aya kadar uzayan vade seçeneği ile de öncekilerden daha fazla avantaj içerildiğini ifade etti. 

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise ziyaretlerinden dolayı Başkan Ümit Güner ve basın ile kurum arasında köprü görevi üstlenen Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canpolat’a teşekkür ederek, “ÇGC olarak Adana için verdiğiniz hizmetlerde her zaman olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi