Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada; "Seyhan İlçesi Mirzaçelebi Mahallesi Obalar Caddesinde bulunan Toros İlkokulu önünde park etmiş bir taksinin şoförü tarafından öğrencilerimizin gözü önünde öğretmenlerimiz saldırıya uğramıştır. Üyemiz Necmettin Uçar ve Mejdin Çiçek çeşitli yerlerinden darbe almış, yaralı olarak hastaneye kaldırılmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

WhatsApp Görsel 2023-11-01 saat 21.07.16_7379ea4d

Eğitim Sen açıklamasına şu şekilde devam etti;

WhatsApp Görsel 2023-11-01 saat 21.07.15_42ce7421

Eğitim Emekçilerinin veli ve öğrenci şiddetine uğramasının yanında halktan birileri tarafından uygulanan şiddet ile ilk defa karşılaşıyoruz.

Eğitim Öğretimden sorumlu yerel ve merkezi yönetimleri defalarca uyarmamıza rağmen okul içinde ve dışında Eğitim Emekçilerine şiddet artarak devam ediyor. Ne yazık ki hemen hemen bütün iş kollarında Kamu Emekçilerine, hizmet alanlar tarafından uygulanan şiddet haberlerini duyuyoruz.

Kamusal hizmet üretiminin işlevsizleştirilmesi, kurumların, mesleklerin ve emekçilerin sahiplenilmesi gerekirken değersizleştirilmeye çalışılması, şiddet uygulayanların gereken hukuki cezaları almaması bu tür sorunları daha da artıracaktır.

Hiçbir sorun koşullarından bağımsız değildir. Şiddet bireysel değil, yönetim süreciyle bağlantılı politik bir sorundur.

Alışmayacağız, katlanmayacağız, mücadele edeceğiz!

EĞİTİM İŞ KOLUNDA ÖRGÜTLÜ OLAN 4 SENDİKA ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Eğitim Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen tarafından 2 Kasım 2023, Perşembe günü, saat: 12.00'da, Toros İlkokulu önünde "Eğitimde Şiddet Son Bulsun" başlıklı basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Ekran görüntüsü 2023-11-01 210531

Editör: Haber Merkezi