Adana’da orta hasarlıların ve ağır hasarlıların doğalgazları ve elektrikleri kesilmeye başlandı. Orta hasarlı binalarda oturan vatandaşlar binalarını güçlendirdiği takdirde doğalgaz akışları yeniden açılacak.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Adana’da da hasar tespit çalışmaları başlamıştı.

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem sonrası Adana’da hasar tespit çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 2 bin 901 binanın incelendiğini, 2 bin 745’inin az hasarlı ya da hasarsız olduğunu söyledi. Kentteki deprem bilançosunu da aktaran Kirişci, “Enkaz altından 34 vatandaşımız sağ kurtarılırken, 416 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

‘ANALİZİ YAPILAN BİNALARIN YÜZDE 95’İ SAĞLAM VEYA AZ HASARLI’

Kent genelinde depremden sonra 23 binanın ağır hasarlı, 120 binanın da orta hasarlı olduğunun tespit edildiğini dile getiren Bakan Kirişci, “Adana’da ilk analizleri yapılan toplam 2 bin 901 binanın 2 bin 745’inin yani yüzde 95’inin sağlam veya az hasarlı olduğu noktasında bir çalışmanın yapılmış olduğunu belirtmekte yarar var. Şehir merkezimizde yıkılan binaların 11’i, Çukurova ilçemizde olup, buradaki 16 bina ağır hasarlı, 93 bina orta hasarlı, 490 bina az hasarlı ve 1365 binada ise herhangi bir hasar söz konusu değildir. İl genelinde yüzde 95 olan sağlam veya oturulabilir bina oranı, burada yüzde 94’e düşüyor” dedi.

Adana’da da orta hasarlı binaların doğalgazlarının kesilme işlemlerine başlandı.

Orta hasarlı binalarda oturan vatandaşlar binalarını güçlendirdiği takdirde doğalgaz akışları yeniden sağlanacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde orta ve ağır hasarlı binalarda elektrik kesintisinin de yaşanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi