Afet Bölgesi Olarak İlan Edilen İllerde Bazı Özel Okullar Eğitim Öğretime Başlayacağını Duyurdu.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumları 1 Mart’tan itibaren değişik tarihlerde eğitime başlayacağı belirtilirken Adana’da bazı Özel Okulların bunun dışında açılış tarihi belirlemesi tepki çekti.

Adana’da Bazı Özel Okullar 27 Şubat’ta Eğitim ve Öğretime Başlayacağını Duyurdu

Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlanacağını açıklanırken. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen ara 13 Mart'a; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı. Ayrıca eğitim öğretime geçiş il bazlı değil, ilçe ve okul temelli olacak.

Özel Okullar tarafından öğretmenlere gönderilen mesajda eğitim ve öğretimin 27 Şubat 2023 tarihinde yapılacağı belirtildi.

Öğretmen ve veliler bu durumun kabul edilemeyeceğini, Bakanlığın konuya yaklaşımının eğitim kurumları için bağlayıcı olduğunu belirtti.

Okulların hasar durumlarının ne olduğu, depremden ne kadar etkilendiği tam olarak açıklığa kavuşmamışken alelacele eğitimcilerin okullara çağrılmasının doğru olmadığı ifade edildi.  

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKULLARIN AÇILIŞI İLE İLGİLİ ŞU DUYURUYU YAPMIŞTI

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumları 1 Mart 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin işleyişine yönelik ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda şu kararı alımıştı.

Afet bölgesinde yardım ve barınma ihtiyacına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, okul bina ve eklentilerinin tamamının hasar tespit çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacak olması nedeniyle afet bölgesinde yer alan 10 ilde resmî/özel okullar ile yaygın eğitim kurumları ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet göstermekte olan diğer özel öğretim kurumlarında 1 Mart 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir. Yapılan tespitler sonucunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlaması uygun görülen okullar ile ilgili il/ilçe ve okul temelli olarak verilecek kararlara göre eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacaktır. Bu doğrultuda ilgili Valiliklerce gerekli tedbirler alınacaktır.

10 İLDE OKULLARIN AÇILMA TARİHLERİ ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle eğitime ara verilen illerde, sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacaklarını belirtti. 10 il kategori halinde eğitim öğretime devam edecek. Buna göre, 4 ilde eğitim 1 Mart'ta başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlanacağını açıkladı. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen ara 13 Mart'a; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı. Ayrıca eğitim öğretime geçiş il bazlı değil, ilçe ve okul temelli olacak.

Editör: Haber Merkezi