Yakup Şahin; "Sağlık bakanın grip aşısının yapılmasıyla ilgili son yaptığı açıklama sonrası 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan binlerce vatandaş aile sağlığı merkezlerine başvurdu ancak vatandaşların büyük çoğunluğu aşıyı olamadan geri dönmek zorunda kaldı.

Şahin konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi;

Bilindiği üzere eylül ayının sonu ekim ayını başlarında özelikle kronik hastalığı co morbit hastalığı olan vatandaşlarımız grip aşısı olarak gripten, zatürreden ve bunun komplikasyonlarından korunuyor ,ancak aile hekimliklerine başvuran ve 65 yaş üstünden bir çok co-morbid hastalığı olan vatandaşımız e nabızda getirilen kısıtlamalar nedeniyle hiçbir hastaya grip aşısının tanımlanmadığı görüldü.

Vatandaş aile hekimine soruyor bu sıkıntıyı geçen senede yaşadım aşı tanımlamasını sormak için sizin yanınıza 10 defa geldi bu arada hastada oldum bir çok hastalığım var zatürreye yakalandıktan sonramı  grip aşısı bana çıkacak .

Vatandaşımızı bu konuda haklı görüyoruz bu konuda bir an önce e nabızda tanımlamaların değiştirilmesini ve 65 yaş üstünün tamamına ve kronik hastalığı olanların tamamına bu tanımlamanın acilen getirilmesini talep ediyoruz. Vatandaşla aile hekimini karşı karşıya bırakan açıklamalar yapmak yerine aşının yapılmasını hızlandırın diyoruz.

Ayrıca sağlık çalışanlarının da yüksek risk nedeniyle bir an önce aşılanması gerektiğini ilgili aşıların onlara da ulaştırılmasını istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi