Senaristliğini ve yönetmenliğini Doğaç Gözüdeli'nin yaptığı "Çok Başka Bir Şey" isimli kısa film, İngiltere'de aylık seçki ve yarışmalar düzenleyen Lift-Off Global Network’un ilk filmini yönetmiş sanatçılar için düzenlediği First Time Filmmaker Session’da izleyiciyle buluşuyor.

23.08.1997 tarihinde Adana’da doğan tiyatro ve sanat ile yoğrulan bir aileden gelen Gözüdeli Ercan Kont’un torunu, Dilek Kont ve Tamer Gözüdeli’nin oğlu.

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Tiyatro Bölümünde okuyan Gözüdeli bir çok tiyatro, televizyon ve reklam dizilerinde de oynadı.

Tiyatro Oyunları:

2017 - Gerçek Şey

2019 – Çatı

Televizyon Dizileri:

2018 – Arka Sokaklar

2018 – Can Kırıkları

2019 – Hakan: Muhafız

2021 – Menajerimi Ara

2021 – Kanunsuz Topraklar

2022 – Tozluyaka

Reklam Filmleri:

2018 – Doritos

2019 – Akbank

2020 – Vodafone

2020 – OkCupid

Kısa Film:

2022 – Çok Başka Bir Şey (Yönetmen, Yazar, Yapımcı)

Ekran görüntüsü 2022-09-28 054308

ÇOK BAŞKA BİR ŞEY - ÖZET

Serkan, iş hayatında sorun çıkarmayan, sessiz sakin, biraz da sıkıcı bir çalışandır. Fakat diğer insanların tam da anlayamadığı bir özel durumu vardır. Ofisteki odasında, apartmanının asansöründe, evinin salonunda alışılmadık insanlarla muhatap olmak durumundadır. Evinde birbiriyle çok alakasız hayatlar yaşayan birçok insanla aynı anda yaşamaya mecburen alışmıştır. Birbirleri arasında bağlantı kurmakta zorlanacağımız bu tuhaf insanların kim olduğu, neden hep orada oldukları film süresince açığa çıkacak bir gizemdir.

Monoton bir iş hayatı süren Serkan’ın sosyal hayatında birbirinden tuhaf insanlar onu rahatsız etmektedir. Birbirleri arasında bağlantı kurmakta zorlanacağımız bu insanların kim olduğu, neden hep orada oldukları film süresince açığa çıkacak bir gizemdir.

Serkan, who

Serkan, who has a monotonous work life, is disturbed by strange people in his social life. The identity of these people and why they are always present, will be revealed throughout the film.

Ekran görüntüsü 2022-09-28 054214

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ

Yeteneğimiz veya tutkumuz lütuf olduğu gibi aynı anda cezamız olabilirler. Filmde Serkan’ın yazma tutkusunun başına açtığı dertler budur. Bu tutku, bazen bir silah gibi karakterimizin başına dayanır, bazen daracık bir yerde nefesini suratına kadar dayayıp konuşa konuşa beynini yer. Uyumak, kaçmak, başka bir şeyle oyalanmak mümkün değildir. Bununla birlikte her nerede koyduysa onu cebine -doğuştan mı geldi veya çocukken mi çevresinden aldı- o dakikadan sonra çıkarıp atması da imkansızdır. Bir telefonda söylenen bir cümle güzel bir esin kaynağı olup onun aklını çeler veya en boş verdiğini sandığı anda birden çalışmasının meyvesini aldığını görüp yeniden motive olur. Ama hep bir engel çıkar; dış faktörler böler, yeteneği sınırlıdır, motivasyonu kolay kırılıyordur vesaire. Bu döngüyü kırabilirse belki değişir ama biz bu döngüyü anlatıyoruz. İki kutup arasında savrulup duran birinin bir gecesi. Ne başarabilen ne de pes edebilen birinin, mutlu ve üzgün, gergin ve keyifli, umutlu ve umutsuz bir gecesi. Uykusuz bir gece. / Doğaç Gözüdeli

FİLMİN KÜNYESİ

yazan ve yöneten / written and directed by

DOĞAÇ GÖZÜDELİ

yaratıcı yapımcılar / creative producers

AYTUĞ ERDİL

MEHMET TAŞYÜREK

DOĞAÇ GÖZÜDELİ

oyuncular / cast

MEHMET TAŞYÜREK

SENA BAŞDOĞAN

EGE ERKAN

BERK ÇANAKOĞLU

ZEKAİ SİNAN ÖZER

TARA HAÇİKOĞLU

BATUHAN GELENER

YUNUS İMĞA

ve

TAMER GÖZÜDELİ

görüntü yönetmeni / director of photography

BURAK GÖNÜLŞEN

yönetmen yardımcısı / assistant director

AYTUĞ ERDİL

2.yönetmen yardımcısı / 2nd assistant director

EREN ARAT

yapımcı / producer

DOĞAÇ GÖZÜDELİ

ışık / gaffer

BURAK GÖNÜLŞEN

kurgu / edited by

DOĞAÇ GÖZÜDELİ

AYTUĞ ERDİL

renk / colorist

KENAN ÇEKİÇ

makyaj ve kostüm / makeup and costume

DEFNE ÇIĞ

ses tasarım / sound design

AYTUĞ ERDİL

özgün müzik / original music

AYTUĞ ERDİL

vokalist / vocalist

ZİLAN KÜÇÜKBALABAN

afiş tasarımı / poster design

DİLARA TATAR

EGE ERKAN

Editör: Güven BOĞA