Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na Ali Arif Özzeybek'in atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na Ali Arif Özzeybek atandı. 

Söz konusu atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na Ali Arif Özzeybek atandı.

Dr.Ali Arif Özzeybek sosyal medya hesabından yapılan atamayla ilgili  "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Alevi Bektaşi kardeşlerimizin taleplerine çözüm bulmak ve mili birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımız tarafından bugün Alevi Bektaşi kültür ve Cemevi Başkanı olarak görevlendirildim.

Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan'a, Sn. @MehmetNuriErsoy  ve Sn.@suleymansoylu  Bakanlarımıza teşekkür ederim. Başlatılan hizmet sürecini tamamlamak ve Halka hizmet Hakka hizmet şiarı ile ekip arkadaşlarımız ile en iyisini yapmaya çalışacağız. Allah yardımcımız olsun" ifadlereine yer verdi.

Ali Arif Özzeybek Kimdir.

Ali Arif Özzeybek, 1964 yılında Ankara doğdu. 1988'de Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Özzeybek, 1991 yılında ABD'de implant eğitimi aldı.

Özzeybek, 2004 yılında akademisyen, siyaset bilimcilerle beraber "Gelecek Bilimi Derneği"ni kurdu ve derneğin başkanlık görevini yürüttü.

Ziya Baba Bektaşi Vakfı'nın da eski başkanı olan Özzeybek, 2011-2018 yılları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yaptı. Özzeybek, 2018 yılında CHP'den istifa etti.

Daha sonra AK Parti'ye katılan Özzeybek, 24 Mart 2021 yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yedek üyeliğine seçildi.

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığı görevini yürüten Ali Arif Özzeybek, cemevlerine elektrik ve suyun ücretsiz olması, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulması gibi düzenlemeler öncesinde yaklaşık 6-7 aylık sürede bazı cemevleri ve Alevi köylerinin muhtarlarını ziyaret ederek görüşmeler yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi