Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, seçim öncesi söz verilen belediye şirketlerinde ve diğer kamu kurumlarındaki taşeron işçilerine kadro sözünün tutulması gerektiğini bildirdi. Alpay ayrıca, Bağ-Kur 7200 prim günü indiriminin de yılbaşına kadar yasalaşmasının beklendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını esnaf ve sanatkârların da SGK şartlarında emekli edilmelerinin anayasal eşitlik açısından şart olduğunu savundu.

Mustafa Destici'den çağrı: "Emekli maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılmalı" Mustafa Destici'den çağrı: "Emekli maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılmalı"

“Belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron şirket işçilerine kadro verilsin”

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, birçok farklı kurumda taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmaları gerektiğini söyledi. Alpay,  taşeron işçilere seçimden önce verilen kadro sözünün tutulmasını beklediklerini belirterek, “Başta sayıları yüzbinlerle ifade edilen belediye şirket işçileri olmak üzere, kamuda çalışan taşeron şirket işçilerine kadroları bekletilmeksizin verilmelidir” dedi.

“Ekonomik kriz aile kurumunu dağıtıyor”

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, ülkede yaşanan ekonomik krizin aileleri dağıtmaya başladığını ve bu durumun çok büyük toplumsal kırılmaları beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Alpay, “Taşeron işçiler eşit işe eşit ücret almalı, özlük haklarında gerekli düzenlemeler yapılarak seçimler öncesinde verilen ‘kadro’ sözü yerine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Bağ-Kur 7200 prim indirimi yetmez, SGK şartlarında emeklilik Bağ-Kur’luların da hakkıdır”

Genel Başkan Hüseyin Alpay açıklamasında ayrıca Bağ-Kur 7200 prim günü indiriminin de yılbaşına kadar yasalaşmasının beklendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını esnaf ve sanatkârların da SGK şartlarında emekli edilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi