Amed KESK şubeler platformunun KHK'ler gidecek biz kalacağız eyleminin 80. SES MYK üyeleri Ferit Ceylan, Nursel Yücesoy ve SES bölge şube-temsilciliklerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ekran görüntüsü 2024-01-07 093228

Son arkadaşımız "işe iade" edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

KESK Amed Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin ihraç edilmesinin önünü açan 35’inci maddenin iptali taleplerini yineledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35'inci maddenin iptali talebiyle 80’inci haftada da eylemlerini sürdürdü. 

Amed'in Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesine bağlı Hazal Park'ta yapılan açıklamada, "KHK'ler gidecek biz kalacağız" yazılı pankart açıldı. Açıklama sırasında "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Bijî berxwedana kedkaran" sloganları atıldı.

Veterinerler, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde Ankara’da Taleplerini Haykıracak Veterinerler, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde Ankara’da Taleplerini Haykıracak

Ekran görüntüsü 2024-01-07 093308

Açıklamada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Ferit Ceylan, Türkiye’de 7 yılı aşkın süredir bir zulüm olduğunu belirterek, "İhraçlarımızı hiçbir zaman için yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden aldığınız arkadaşlarımızı görevine iade etmenizi talep ediyoruz" dedi.

İktidarın, darbe girişimi sonrası kendine muhalif olanları, çıkardığı KHK'ler ile hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğini hatırlatan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Amed Şube Eş Başkanı Güneş Özel, "İktidar, anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sendikal hakları, ihraçların gerekçesi olarak göstererek, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan uygulamalara imza atmıştır" şeklinde konuştu. Özel, Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu’nun keyfi kararlar verdiğini ve hukuki cinayetler işlediğini vurguladı. Özel, bıkmadan, usanmadan demokratik toplumcu mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından KHK ile ihraç edildikten 10 ay sonra 4 Eylül 2017’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren ve iki hafta önce mahkeme kararıyla işine iadesi gerçekleşen SES üyesi Abdulhafiz Filiz’ı andı.

Editör: Süleyman Devrim Boğa