Amedspor takımına yönelik dün gece kaldıkları otelde başlayan saldırılar, statta da devam etti. Maç öncesi ısınmaya çıkan iki takım futbolcuları arasında arbede yaşandı. Maç boyunca da sahaya yabancı madde yağdıran Bursaspor taraftarlarından bazılarının, bir Amedsporlu taraftarı linç etmeye çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor'u konuk etti. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi, ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

Karşılaşma öncesi, iki takımın futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Bursasporlu futbolcuların Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüdüğü arbede, polis müdahalesiyle son buldu.

Maç öncesi Amedspor oyuncularına saldırı gerçekleştirilirken Bursaspor tribünlerinde 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetler ile özdeşleşen "Beyaz Toros" ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı.

Ekran görüntüsü 2023-03-05 183822

Saldırılar maç sonunda da sürdü

Maç sonu futbolcular soyunma odasına girerken, tansiyon yeniden yükseldi. Amed Sportif Faaliyetler yöneticileri ve futbolcuları ile Bursaspor tribünleri arasında gerginlik yaşandı. Öte yandan Amedspor tarafından yapılan açıklamada maç sonunda güvenlik güçleri tarafından da kendilerine saldırıldığı belirtilerek, "Maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, Kulüp Güvenlik Sorumlusu, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından futbolcularımıza fiziki saldırı gerçekleşti" denildi.

Ekran görüntüsü 2023-03-05 183859

Amedsporlu taraftara linç girişimi!

Sosyal medyada paylaşılan videoda, bir grup Bursaspor taraftarının Amedsporlu bir taraftara linç girişimi kameralara yansıdı. Tribünden indirilmeye çalışıldığı görülen taraftar, linç girişiminden kaçarak kurtuldu.

Editör: Haber Merkezi