CHP Adana İl Başkanlığı görevinden alınan Anıl Tanburoğlu, parti binası önünde partililere seslenerek mücadelenin süreceğini söyledi. Tanburoğlu, “Bu ülkeye umut olacak yolu butlanla değil, Özgür Özel’in yolunda yürüyerek açacağız” ifadelerini kullandı.

“Görevden Alındım Ama Örgüt İradesi Ayakta”

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla görevden alınmasının ardından partililerle bir araya gelen Tanburoğlu, il yönetiminin ortaya koyduğu örgüt iradesine vurgu yaptı.

H Lra V I Wo A Et O H

Tanburoğlu, görevden alınmasının siyasi mücadeleyi durdurmayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İl başkanı olarak ben görevden alındım, evet. Ama burada, yanımda, arkamda, sağımda, solumda bu yola beraber çıktığım ve ortaya koymuş olduğumuz örgüt iradesiyle Özgür Özel’in arkasından gitmeye karar verdiği için görevden alınmış il yönetimimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Her biri bu yolda bize yoldaş olacak.”

Yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Tanburoğlu, “Ben onlara hakkımı helal ediyorum. Onlar da benimle omuz omuza mücadeleyi sürdürüyor” dedi.

“Adana Boyun Eğmez”

Konuşmasında Adana’daki siyasi süreçlere de değinen Tanburoğlu, görevden alınan belediye başkanlarının ardından örgütün kararlı bir duruş sergilediğini savundu.

Çalışkan: “Yargı Paketi Mağdurlara Çözüm Getirmiyor”
Çalışkan: “Yargı Paketi Mağdurlara Çözüm Getirmiyor”
İçeriği Görüntüle

Zeydan Karalar'ın görevden alınmasının ardından örgütün 212 gün boyunca direndiğini belirten Tanburoğlu, belediye meclis üyelerinin firesiz oy kullanarak başkan vekillerini seçtirdiğini söyledi.

“Milletin iradesine müdahale etmeye çalıştıktan sonra şimdi de örgüt iradesine sıra geldi” diyen Tanburoğlu, şöyle konuştu:

“Bizim yürüyüşümüzü nasıl durduracaksınız? Adanalının boyun eğmeyeceğini, haksızlığa karşı ses çıkaracağını, kendini atanmış olarak görenlere karşı seçilmişlerin arkasında duracağını bilmiyor musunuz? Eğer bilmiyorlarsa birazdan hep beraber göstereceğiz.”

H Lra V J F X U A A N L A

“Bu Bir Son Değil, İlk Adım”

Tanburoğlu, yaşanan sürecin bir bitiş değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin güçlü bir muhalefet ve iktidar alternatifine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Partililere hitabında, Genel Başkan Özgür Özel'e destek mesajı veren Tanburoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkeye, bu millete, Tayyip Erdoğan’ın yönettiği bu kara düzene karşı bir umut lazım. Bir yol lazım, bir iktidar alternatifi lazım. Bunu butlanla yapamayız. Bunu Özgür Özel’in yolunda yaparız. Bunu da kendimize borç biliyoruz.”

Parti Yöneticilerine ve Emektarlara Teşekkür

Konuşmasında, yanında bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk ile önceki dönem il başkanlarına da teşekkür eden Tanburoğlu, parti emekçilerinin mücadelesinin kendileri için önemli bir rehber olduğunu ifade etti.

“Genel Merkezimizin kapısında polisin gazına ilk maruz kalan örgütün emektarları bugün de yanımızda. Onların desteğiyle bu yolu yürümeye devam edeceğiz” diyen Tanburoğlu, birlik ve dayanışma mesajı verdi.

H Lra X4D W4 A Ae Bz

H Lra Wge Wc A A U G4U

H Lra Wgh W I A A Lf3F

H Lra Wgi Xw A Agtjj

H Lra V J F X U A A N L A

Muhabir: Haber Merkezi