Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremde toplam 10 ilimiz büyük bir yıkıma uğramıştır. Yaşanan depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Tüm ASKON teşkilatımız günlerdir canla başla şehirlerinden ve afet bölgelerinden mücadele ediyor. Bu kıymetli gayreti göz ardı etmeyen ASKON ailemize şükranlarımı sunuyor, Milletimiz için mücadele etmekten her daim onur duyuyoruz. 12 Uçak, 1468 Tır, 72 İş makinesi, 944 Uzman ve Gönüllü ekip, 784 Özel Kazı ve Kurtarma Ekipmanı ile deprem bölgelerinde hizmet verdiği için başta ASKON Genel Başkanımız Sn. Orhan AYDIN’a, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimize, ASKON Yönetim Kurulu Üyelerimize, üyelerimize ve İşadamlarımıza kıymetli destekleri için en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. El birliğiyle üstesinden geleceğiz ve Milletimiz için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz inşallah. Hamdolsun ki, bizde bu kurumların bir neferiyiz.

Dünyada eşine az rastlanan bu iki büyük deprem, toplum olarak tarihin en zor imtihanlarını yaşamamıza vesile olmuştur. Bizlere düşen bu zor günlerde birlik ve beraberliğimizi yitirmeden yaraları hızlıca sarmaktır.

Birçok bölge yıkım altında, enkazdan kurtulmayı bekleyen kardeşlerimiz var. Maalesef bölgeden gelen haberler bizleri derinden etkilemektedir. Tüm olumsuzluklara rağmen bizlere düşen, ümitsizliğe kapılmadan var gücümüzle kardeşlerimizin yarasını hızlıca sarmak, ihtiyaçlarını gidermektir.

ASKON Adana Şubesi olarak başta ilimizde mağdur olan vatandaşlarımız olmak üzere, depremden etkilenen tüm bölgeler için ivedilikle yardım çalışmalarımıza başladık. Başta ASKON, AFAD, KIZILAY ve CANSUYU Derneği olmak üzere birçok yardım kuruluşu aracılığıyla deprem bölgelerine yardımlarımızı ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz.

Kısa bir zaman içerisinde de belirleyeceğimiz lokasyonlarda ASKON, AFAD, KIZILAY ve CANSUYU Dernekleri ile koordineli çalışarak halkımızın yapacağı; Kuru gıda, su, hijyen ürünleri, ısıtıcı vb. yardımları toplayıp deprem bölgelerine ulaştıracağız. 

Bugün için deprem bölgelerine gıda, temizlik malzemeleri yeterli miktarda ulaştı, destek veren, emek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. ASKON Derneğimizde kriz masası oluşturarak acil eylem planı ve projelerimiz üzerinde istişareler yapma gayretinde olacağız. Bu iş uzun soluklu depremzedelerin ileride nakit para ihtiyacı çok olacak, yapılacak yardımların sakin yapılıp yerinde faydalı olacak şekilde yapılması için Allah’ın izniyle gayret göstereceğiz. ASKON olarak tüm gücümüzle milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim. 85 Milyon tek yürek acılarımızı büyük bir dayanışma içerisinde paylaşıyoruz ve gücümüz yettiğince de paylaşmaya devam edeceğiz. Dayanışma ve seferberlik ruhu ile yaralarımızı hep birlikte saracağız. Gün birlik olma günü.

Bir kez daha yaşanan depremlerde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Millet olarak bu zor günleri de aşacağımıza inancım tam. Allah hepimizin yardımcısı olsun, tekrardan milletimize başsağlığı diliyorum.

Editör: Haber Merkezi