CHP’li Yıldız Kahramanmaraş’dan sonra Aydında Didim’e sığınan depremzedeleri ziyaret etti

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, deprem bölgesinden gelerek Didim’de kamu dinlenme tesisleri ile otellerde konaklayan depremzedeleri ziyaret etti. CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel,  Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay,  ile il ve ilçe yöneticilerinden oluşan heyet, Didim'deki depremzede vatandaşları ziyaret etti.

Çoğunluğu Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman’dan  gelen ailelerin geçici de olsa başlarını sokacak bir yuva buldukları için memnun olduklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

“Deprem bölgesinde 10 gün süren çalışmalarımızın ardından Didim’e yerleşen veya yerleştirilen aileleri ziyaret etmeye başladık. Ziyarette vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen CHP heyeti, depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Depremin ilk gününden bu güne kapılarını açan ve dayanışma içinde olan Didim Cemevini de ziyaret eden CHP heyeti her gün düzenli olarak depremzedelere verilen yemekte depremzedelerle bir araya geldi. Yıldız Didim Cem evi her gün 2500 depremzedeye öğle yemeği veriyor ve 1 yıl boyunca sürecek. Bu zor günlerde destek sağlayan Didim Cemevine teşekkür ediyorum. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi sonucunda yurttaşlarımızın acıları paylaşmak, bir nebze de olsa hafifletmek en büyük temennimiz. Vatandaşlarımızın yanındayız ve yaraları sarmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Elbistan’dan gelen emekli depremzede öğretmen Yıldız’a şu sözleri söyledi; Bizim imdadımıza Cumhuriyet Halk Partisi daha sonra sivil toplum kuruluşları ulaşmamış olsaydı belki iki, üç gün içinde yaşlılarımızın çoğu ölürdü. Afad çok geç geldi. Biz gözümüzle gördük eşit bir şekilde hakça bir çaba göstermedi. Dedi.

PHOTO-2023-02-27-12-24-18

PHOTO-2023-02-27-12-24-20

PHOTO-2023-02-27-12-24-19

PHOTO-2023-02-27-12-24-20 (1)

Editör: Haber Merkezi