ZAMANA YAZGI

Fotoğraf Hırsızı ve Ekmek Arası Lagos adlı kitaplarıyla beğeni toplayan yazar Baran Arslan’ın son öykü kitabı Zamana Yazgı, Papirüs Yayınları tarafından yayımlandı.

On altı öykünün yer aldığı kitapta aşk, ölüm, yaşam, zaman, kayboluş, varoluş gibi evrensel  temalar sade bir anlatımla öykülere işlenmiş.

Kitaptaki öykülerde felsefenin varlığı çok belirginken, yazar öykülerdeki mekan, zaman, kişi, olay ve durumları da sağlam bir şekilde kurgulanmış.

Kitapta, Zamansız İstasyon,  Zamansız Saatler, Donuk Zaman, Kayıp Zamanlar, Ölüm Yaşam Zaman gibi çarpıcı öykü başlıkları ile doksanlı yıllardan günümüze toplumsal ve bireysel hallere ilişkin manzaralarla karşılaşıyoruz.

Yazar Betül Fırat Aylin Şen Röportajı Yazar Betül Fırat Aylin Şen Röportajı

Kurşun Kalemin Gizli Tarihi adlı öyküden alıntılanan arka kapak yazısında kurşun kalemin dilinden yazarın yüzyıllara bakışı okuru bir zaman yolculuğuna davet ediyor.

Neler neler yaşamadım ki ortaya çıktığımdan beri. Kaç savaş gördüm, kaç aşka tanıklık ettim? Nice kahramanlar gördüm. Sancılı, tutkulu aşkların aracısı oldum. Ölümler, doğumlar, isyanlar, acılar yaşadım. Aşkın sazendesini, zamanın ve günahın ruhunu, zincirlenmiş ruhların yazgısını feleğin gemi-sinde taşıdım.

Ölüyordu kentler. Kılıçlar geçiyordu ebedi seslerin için-den. Kalemler ve kılıçlar... Kılıç, kalemi kesmek istedi. Kardeşlikten kopanlarımız fermanlarımızı yazdı. Kılıç beni ortadan ikiye böldü, aktım, acıdım.

Whatsapp Image 2024 05 27 At 12.28.28

BARAN ARSLAN

Adana’da doğdu. 2001 yılında Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü’nde Yüksek Lisans Eğitimini 2003 yılında tamamladı.

Varlık, Öykü Gazetesi, Yaşam Sanat, Tersakan Sanat, Edebiyat Nöbeti, Ogitto gibi dergilerde öykü ve denemeleri yayımlandı.

2019 Yılı Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda “Bir Mendil Niye Kanar?” adlı öyküsü mansiyon ödülü aldı.

Ötekilerin Gecesi adlı öyküsü 2022 yılında Emeğin Çukurova’sı adlı seçkide yer aldı. Zamansız İstasyon adlı öyküsü 2023 yılında Adana Sokakları Turunç Kokuyor adlı seçkide yer aldı.

Roman: Fotoğraf Hırsızı, KDY, 2020 Eylül

Öykü: Ekmek Arası Lagos, Mantis Yayınları, 2021 Şubat

Editör: Haber Merkezi