Lütfü savaş: HATAY’I ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL HALE GETİRECEĞİZ

OUTDO0RFEST2023 ROTASINI HATAY’A ÇEVİRDİ

“OutdOorfest Hatay 2023 Omuz Omuza” EYLÜL AYINDA DÜZENLENECEK

FESTİVALİN gelirleri Hatay’daki depremzede çocukların eğitimi ve geleceği için kullanılacak

Outdoor Türkiye Platformu yöneticileri Hatay Büyükşehir Belediye Afet Koordinasyon Merkezine gelerek deprem sonrası Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılmasıyla ilgili hazırladıkları projelerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a sunarak bilgi verdi.

“BAŞKANIMIZIN DA DESTEĞİYLE ROTAMIZI HATAYA ÇEVİRDİK”

Dünyanın ilk Outdoor aktivite ve yaşam platformu olduklarını ve bu sene eylül ayında Kapadokya’da yapılması planlanan Outdoor Fest2023’ün rotasını Hatay’a çevirdiklerini söyleyen platformun kurucusu İlker Tulunay, “ Bu sene Kapadokya’ya dönecektik, planlarımız bu yöndeydi. Ama Hatay’a dokunmak istedik. Sayın Başkanımızın bizlere destek verecek olması bizleri çok mutlu etti. Biz de bu sene Eylül’ün son haftası “Hatay Omuz Omuza” demek istiyoruz. Hatay’ın Outdoor’a yatkınlığını, gastrolojisini, yer altı ve yerüstü zenginliklerini, medeniyetini, arkeolojisini tanıtacağımız, yine içinde atölye etkinlik ve konserlerin de olacağı hem bölge halkına moral hem de kendi araçlarıyla konaklamaya gelen insanların bölge halkıyla kaynaşması ve ekonomiye katkısını sağlayacak “Outdorfest Hatay 2023 Omuz Omuza’yı sayın başkanımızın önderliğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sonraki yıllarda da tüm gelirleri Hatay’daki depremzede çocukların eğitimi ve geleceği için kullanılacak “Hatay Omuz Omuza” projesinden çıkıp “Hatay Elele” olarak sürdürmeyi düşünüyoruz.

“Hep birlikte hayata ve Hatay’a tutunacağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da Outdoor Türkiye Platformu yöneticilerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Savaş konuşmasında şöyle dedi:  “ Önce omuz omuza yürüyüp sonra da gönülden gelen bir şekilde el ele verip Hatay’ımızı ayağa kaldıracağız. Yaklaşık 2 aydır çok acı çektik, çok canlar kaybettik, çok yas tuttuk. Eski ritmimizi bulmaya çalışıyoruz. Biz Hatay için vazgeçemeyenlerdeniz. Biz Hatay var oldukça Hatay’dan vazgeçmeyeceğiz, Hatay’ı ayakta tutmaya çalışacağız. Hatay’da eylülden itibaren sanat da kültür de spor da yaşayacak ve gündelik hayata yavaş yavaş dönmeye başlayacağız. Ama bunu yaparken, hep birlikte geleceğe koşmak, umutlu olmak çok önemli bir değer. Hatay’ımız için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Hatay’ı eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Umut olacağız, umutlu olacağız ve vazgeçmeyeceğiz. Hatay bizim ve bu Hatay’ı bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vazgeçilmeziydi. Vazgeçmeyeceğiz, hep birlikte hayata ve Hatay’a tutunacağız”

Editör: Haber Merkezi