BAŞKAN ULUDAĞ'DAN 19 MAYIS MESAJI

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Uludağ mesajında, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza kadar sönmeyeceğini belirtti.

“BAĞIMSIZLIK MEŞALEMİZ SONSUZA KADAR HİÇ SÖNMEYECEKTİR”

Başkan Uludağ mesajında şu ifadelere yer verdi “ Bundan tam 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemize ve bağımsızlığımıza göz diken düşmanlara karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımı atmıştır. Türk Milletini yok etmek isteyen işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı en zorlu şartlarda Kurtuluş Savaşımızı fiilen başlattığı tarihin adı olan 19 Mayıs 1919; Bağımsızlığa susamış aziz Türk Milleti açısından tarihimizin dönüm noktası olarak görülmektedir. O yüzden bu tarih Türk yurdunun ebediyete kadar Türk kalacağının da tüm dünyaya ispatı olarak geçmesi bakımından da büyük öneme haizdir.

19 Mayıs 1919'da Samsun'da, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' parolasıyla başlatılan, Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek olarak küllerinden yeniden doğduğu, milli mücadele meşalesi, aradan geçen 104 yılda, bugün gençlerimizin ellerinde hiç sönmeden, aydınlık yarınlara doğru emin ve kararlı adımlarla yol almaya devam etmektedir. Yarının Türkiye'sinde Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonunda söz sahibi olacak azim ve kararlılık sahibi bu gençlerimizi gördükçe, inanıyorum ki geleceğimiz daha güvende, devletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinde dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir.

Bu vesile ile geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi