Özak Tekstil işçileridirenişleinin 20 gününde Urfa Belediye Başkanı Zeyne Abidin Beyazgül ve diğer sanayi kuruluşlarıyla görüşme gerçekleştirdi. Konuya dair açıklama BİRTEK-SEN’den geldi.

BİRTEK-SEN Özak tekstil işçilerinin Urfa Belediye Başkanı Zeyne Abidin Beyazgül ve diğer sanayi kuruluşlarıyla yaptığı görüşmelerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün, direnişteki Özak işçilerinin temsilcileri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve  Sanayi Odası, OSB Müdürlüğü ve Ticaret Odası gibi kurumların temsilcileri arasında bir görüşme gerçekleşmiştir.

Bu görüşmede işçi temsilcisi arkadaşlarımızın taleplerini dinleyen belediye başkanı sayın Beyazgül, işçilerin haklı taleplerinin kabul edilmesi konusunda sorumluluk alma sözü vermiştir.

Pazartesi günü Özak işçilerini direniş alanında ziyaret etme sözü de veren Zeynel Abidin Beyazgül, ayrıca direnişteki bütün işçilere belediye olarak erzak yardımı yapılacağını söylemiştir.

CHP'li Nurten Yontar: "Öğretmenlik Meslek Kanunu, Eğitim Sistemini Tehdit Ediyor" CHP'li Nurten Yontar: "Öğretmenlik Meslek Kanunu, Eğitim Sistemini Tehdit Ediyor"

Çok geç kalmış olsa da,  20 gündür haklı talepleri ve sendika hakkı için direnen ve her türlü hukuksuz müdahale, saldırı ve baskılara maruz kalan Özak Tekstil işçilerinin sesini duyduğu ve sorumluluk alma sözü verdiği için, Özak işçileri adına sayın Beyazgül’e teşekkür ederiz.

Hem bizler hem de direnişimizi izleyen ve destekleyen kamuoyu bu sözlerin takipçisi olacaktı” dedi.

Editör: Haber Merkezi