Bozan: “Redgiller olarak, Meclis’i gerçekleri engellemek için kullanıyorsunuz”

ANKARA - Saadet Partisi’nin organize suç örgütlerinin siyasi ve bürokratik bağlarının araştırılması için verdiği önerge üzerine konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Kobani Kumpas Davası’nda çetelerin rol oynadığını iddia ederek AKP sıralarına sert eleştirilerde bulundu. Bozan, "Sizler; Redgiller olarak, Meclis’i gerçekleri engellemek için kullanıyorsunuz" dedi.

Ali Bozan, konuşmasında Kobani Kumpas Davası’nın mahkeme başkanlarından Bahtiyar Çolak’ın 'Ata Dedeler' suç örgütü nedeniyle yargılandığını hatırlatarak, bu davanın çeteler aracılığıyla yürütüldüğünü ve hukuksuzluklara imza atıldığını vurguladı.

“MAHKEME BAŞKANINI ORAYA GETİRENLERİN ÇETELERLE İLİŞKİLERİ NEDİR?”

Bozan, konuşmasında şunları söyledi:

"Sizler; Redgiller olarak bu Meclis’i gerçekleri engellemek için kullanıyorsunuz. Bu iktidar, örgütlü bir siyasi çeteleşme iktidarına dönüşmüş. Kobane Kumpas Davası da o yüzden vicdanlı, hukuk tanır insanlarla yürütülemeyeceğinden bu kumpas operasyonuna çeteler karıştırıldı. Kobane Kumpas Davası’nın atanmış mahkeme başkanlarından Bahtiyar Çolak, Ata Dedeler çetesinden dolayı görevden alındı ve yargılandı. Davanın savcısı da mahkeme heyeti de saraydı. Siyasi iktidarın istediği kararların işletilmesinin sebebi de bu. Yoksa ortada hiçbir suç yokken yaratılan algılarla halkın gönlünde büyük yer edinmiş siyasetçi arkadaşlarımıza ceza vermek, onları cezaevinde rehin tutmak mümkün olmazdı. Şimdi soruyoruz; bu mahkeme başkanını oraya getirenlerin bu çetelerle ilişkileri nedir?"

Milletvekili Ekmen, TBMM’de yerel basının sesi oldu Milletvekili Ekmen, TBMM’de yerel basının sesi oldu

Bozan'ın bu açıklamaları Meclis’te büyük yankı uyandırdı ve AKP sıralarından tepkilere neden oldu.

#AliBozan  
#DEMParti  
#AKP  
#KobaniKumpasDavası  
#Meclis  
#Redgiller  
#SiyasiÇeteler  
#AtaDedeler  
#Hukuksuzluk  
#SaadetPartisi  
#OrganizeSuçÖrgütleri  
#BahtiyarÇolak  

Editör: Haber Merkezi