BÜYÜKŞEHİR’İN KIR ÇİÇEKLERİ YENİ YETENEKLERİ KEŞFEDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde yaşayan ve spor alanında potansiyeli olan kız çocuklarını keşfetmek amacıyla 4 yıl önce başlattığı 'Kır Çiçekleri' projesi kapsamında yeni yetenekler arıyor. 10-14 yaş arası kız çocuklarının kabul edileceği seçme sınavları 8 Haziran'da gerçekleştirilecek.

İl ve il dışında önemli yarışmalarda başarılar elde eden Kır Çiçekleri, Mersin'in gururu olmaya devam ediyor. Sporcu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bu gençler, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle başarılarına yeni bir yön kazandırıyorlar.

Büyükşehi̇r’i̇n Kir Çi̇çekleri̇ Yeni̇ Çi̇çekleri̇ni̇ Ariyor (3)

Spor yeteneği olan kız çocuklarının eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla düzenlenen seçme sınavlarına başvurular, 27 Mayıs ile 7 Haziran tarihleri arasında Macit Özcan Spor Tesisleri Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi'ne şahsen yapılacak.

Seçmelerde boy ve kilo değerlendirmesi ile başlayacak olan sınavda; dikey sıçrama, esneme, sürat koşusu, durarak uzun atlama ve dayanıklılık koşusu gibi fiziki yeterlilikler değerlendirilecek. Başvuru için ise, 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini duyurdu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Kır Çiçekleri projesinin Türkiye'ye örnek olacak bir proje olduğunu vurgulayarak, "Başkanımız Vahap Seçer’in bir projesi olan Kır Çiçekleri projemizde; şu anda 33 kız çocuğumuz hem spor yapıyor, hem de eğitimlerine devam ediyorlar. Çok da başarılı olmaya başladılar. 2 yıldır Türkiye şampiyonalarında 50’ye yakın madalya aldılar ve bu çok önemli bir sayı. Kır Çiçekleri projemiz meyvelerini vermeye başladı" şeklinde konuştu.

Büyükşehi̇r’i̇n Kir Çi̇çekleri̇ Yeni̇ Çi̇çekleri̇ni̇ Ariyor (2)

Kır Çiçekleri projesi kapsamında desteklenen kız çocuklarının sporun yanı sıra bireysel gelişimlerine de önem verildiğini belirten Taşkın, "Spora yeteneği olan ve desteğe ihtiyacı olan çocuklarımızı seçerek, Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi’mizde bütün ihtiyaçlarını karşılıyor ve eğitimlerini sağlıyoruz. Başarılı birer sporcu olmanın yanı sıra, başarılı bir birey olmaları için de her türlü desteği kendilerine veriyoruz. Kızlarımızın başarılı birer sporcu olmaları için her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.

#Mersin #BüyükşehirBelediyesi #KırÇiçekleri #Spor #YetenekKeşfi #KızÇocukları #Seçmeler #Gençlik #Eğitim

Editör: Haber Merkezi