Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili adayı olan Necmettin Çalışkan seçim çalışmaları kapsamında muhtarlar ve yerel basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Çalışkan buluşma sonrası yaptığı konuşmada Hatay’daki vekillerin Hatay sorunlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 Dörtyol’da konuşan Çalışkan, “Bende Saadet Partisi adına CHP listeleriyle halkımızın karşısına çıktım. Net olarak ifade etmem gerekir ki; buradaki duruşumuz halkımızın arasında katman gözetmeksizin bütün halkı kucaklamaktır” ifadelerini kullandı.

1 (1)-43

MUHTARLAR VATANDAŞ İLE KAMUNUN BULUŞTUĞU İLK KİŞİDİR

Muhtarlar buluşması kapsamında konuşan Çalışkan, “Seçim kampanyası kapsamında tüm ilçelerimize ve köylerimize ulaşma gayretinde olduk. Muhtarlarımızla konuştuk. Muhtarlık halka en hızlı açılan kamu kapısıdır. Vatandaşın ilk çaldığı devlet kapısı muhtardır. Muhtarlarımız devlet ve millet arasında en önemli araçtır.

Muhtarlarımız halkın gözü kulağıdır. Basında bu görevi aynı şekilde yerine getirir. Basın olarak vicdan ve fikir özgürlüğüne rağmen birçok meslektaşımızın cezaevinde olduğu üzücü ve herkesin malumudur. Fikri açıklayana ceza veremiyorlar ama yayınlayana ceza veriyorlar bu akıl tutulmasıdır. İşte bu ortamda 14 Mayıs seçimleri birçok açıdan bir milat ve dönüm noktası olacaktır.”

MİLLET İTTİFAKI İLE TÜRKİYE İYİ OLACAKTIR

3 (1)-22

2017’den sonra partilerin bloklar halinde hareket etme durumu doğdu. Saadet Partisi’nin içinde olduğu Millet İttifakı ise 6 yıllık süren bir çalışmanın sonucu olarak seçimlerde ortak hareket etme kararı aldı. 6 partinin bir araya geldiği yapı inşallah seçimleri kazanarak ülkemize yeni baharlar yaşatacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız ve Hatay hakkını alacağız.

Biz siyasette uzun süredir yorulmuş durumdayız. 20 yıldır işbaşında olan iktidar günahı ve sevabı ile görevini tamamladı. Yeni dönemde yarım kalan hizmetleri de millet ittifakı tamamlayacak. İktidar 20 yıllık yorgunluğu ile bir kenara çekilmeli ve iktidar değişikliği gerçekleşmelidir. İktidar değişimi inşallah Türkiye ile iyi olacaktır. Millet İttifakı ile iyi olacaktır.” dedi.

HATAY’IN VEKİLİ İLİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKMALIDIR

 

Seçimin ayrıca bir referandum olduğunu dile getiren Çalışkan, “Tek kişi ile ortak akıl arasında yönetimin referandumunu yapacağız. Kamuoyuna yansıdığı gibi seçimlerin savaş yapılıyormuş gibi gösterilmesini üzüntü ile izliyoruz. Ülkemiz binlerce yıldır olduğu gibi 14 Mayıs sonrasında da birlikte yaşayacaktır. Bu hafta sonu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kazanacağını umuyoruz. Ortak akılla Türkiye'ye hizmet edecektir.

Hatay yıllardır sahipsiz bir şehir. Maalesef milletvekillerimiz görevlerini yaptığını düşünüyor ama bir vekil ilinin sorunlarına sahip çıkmalıdır. Hatay’ın diğer illerden daha fazla sorunları olduğunu da hepimiz biliyoruz. Suriye savaşı, depremin en çok hasarı gören il olan Hatay her zaman üvey evlat muamelesi görmüştür. İnanıyorum ki; CHP listesinin Hatay’ın makus talihini yenecektir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi