Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı: İsrail’in Terörist Yaklaşımı Kınandı

Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısının 4. oturumu, Belediye Başkanı Kadir Aydar başkanlığında Murat Göğebakan Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda iki mahallede isim değişikliği ve İmamoğlu ilçesi ile kardeş kent olunması gibi önemli maddeler karara bağlanırken, belediye meclisinde İsrail devletinin Filistin’de uyguladığı terörist yaklaşım oy birliğiyle kınandı.

3-151

Başkan Zeydan Karalar: “Halkımıza faydalı işler yapmak en büyük mutluluk.” Başkan Zeydan Karalar: “Halkımıza faydalı işler yapmak en büyük mutluluk.”

İsrail Devleti’nin Terörist Yaklaşımı Kınandı

Ceyhan Belediye Meclisi’nde CHP, MHP ve AK Parti’li meclis üyeleri tarafından İsrail’i kınama kararı oy birliğiyle kabul edildi. Kınama açıklamasını CHP’li Belediye Meclis Üyesi Binnaz Alkan okudu. Alkan, yaptığı açıklamada İsrail’in 1947 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal ettiğini ve 07 Ekim 2023 tarihinden itibaren soykırım ve katliam politikalarına yöneldiğini belirtti. İsrail’in insan haklarına ve uluslararası mevzuata aykırı eylemlerini kınadıklarını ifade eden Alkan, hayatını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet dilediklerini ve mazlum Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı. Açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine de yer verildi: “Bütün mazlum milletler, zalimleri mahv ve perişan edecektir.”

Mahalle İsimleri Değişti

Toplantıda, İmamoğlu Belediyesi ile kardeş kent ilişkileri kurulması ve protokol imzalanması kararı alındı. Ayrıca, Küçük Kırım ve Belediye Evleri Mahallelerinin isim değişikliği talebi görüşüldü ve CHP ile MHP meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Küçük Kırım Mahallesi’nin ismi Bahçelievler Mahallesi, Belediye Evleri Mahallesi’nin ismi ise Güzel Evler Mahallesi olarak değiştirildi.

Sefa Özer’in İsmi Ceyhan’da Yaşatılacak

Toplantıda, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden TÜRKAV Adana İl Başkanı Sefa Özer’in isminin Namık Kemal Mahallesi’nde bir parka verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Ceyhan Belediyesi encümen üyeliğine CHP’li Meclis Üyesi İrfan İnce, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu’na ise CHP’li Meclis Üyesi İsmet Aslıpek seçildi.

İmar Planı İçin Büyükşehir Meclisi’ne Yetki Verildi

Güneş Enerji Santrali 1/1000 İmar Planı ile ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki talebi de toplantıda gündeme geldi. İmar planı onama harcı Ceyhan Belediyesi tarafından tahsil edilmesi koşuluyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı için Adana Büyükşehir Belediye Meclisine yetki verildi.

Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında alınan kararlar, ilçenin gelişimi ve uluslararası ilişkilerine yönelik önemli adımlar olarak dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi