Ceyhan Mustafa Caf Ortaokul Müdürü Aynı Okulda Görev Yapan Öğretmene Saldırdı

Eğitim-İş Ceyhan İlçe Başkanı Tayfun Bilici ve Eğitim-İş 2 No’lu Şube Başkanı Mutlu Gül olayı kınadılar.

Eğitim-İş Ceyhan İlçe Başkanı Tayfun Bilici olayla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Eğitim-İş Ceyhan temsilciliği olarak T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Adana / Ceyhan / Şadiye Mustafa Caf Ortaokulunda görev yapan üyemiz S. E.ye Okul Müdürü Halil İbrahim Ulaş'ın yapmış olduğu fiziksel ve sözel saldırıyı kınıyoruz.

Gün geçmiyor ki eğitim emekçilerine saldırının sonu gelsin. Okul müdürü Halil İbrahim Ulaş arkadaşımıza önce küfür etmiş ardından da tokat atmıştır. Olayın akıbetinin hemen ardındansa arkadaşımızın talebi doğrultusunda görev yeri 100.Yıl Sarısakal İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

Eğitim-İş Ceyhan temsilciliği olarak bağlı bulunduğumuz 2 No’lu Adana şube ve genel merkezimizle bu olayın takipçisi olacağız. Suçlunun gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Eğitim-İş 2 No’lu Şube Başkanı Mutlu Gül’de olayı kınadı

Gül açıklamasında; “3 Ocak Çarşamba günü Ceyhan İlçe Milli Eğitim müdürünü ziyaret ederek bu konu hakkında ki görüşlerimizi ileteceğiz” dedi.

Ekran görüntüsü 2024-01-02 173657

Mutlu Gül konuyla ilgili şunları ifade etti;

“Ceyhan Şadiye Mustafa Caf Ortaokulu Müdürü Halil İbrahim Ulaş okulun İngilizce öğretmeni S.E’ye okul bahçesinde öğrencilerinin yanında darp etmiştir. Velilerin öğretmeni darp etmesine tepkileri sürerken bir okul müdürünün bu tarz bir olayın içinde olması kabul edilemez. Olay sonrasında öğretmenimiz başka bir okula görevlendirilmiş. Eğitim-İş olarak olay hakkında Adana İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşülerek bu duruma sebep olan okul müdürünün görevden alınmasını talep ettik. Müfettiş görevlendirilmesini talep ettik. 3 Ocak Çarşamba günü Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ederek bu konu hakkında ki görüşlerimizi ileteceğiz” dedi.

Laiklik Meclisi: Sömürünün Ve Gericiliğin Müfredatını Reddediyoruz! Laiklik Meclisi: Sömürünün Ve Gericiliğin Müfredatını Reddediyoruz!

Editör: Haber Merkezi