CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 4 öğretmenin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü mecliste dile getirdi

“Çok çok üzgünüz”

“Doğa olaylarıyla bilimsel yöntemlerle baş etmek mümkün”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 4 öğretmenin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


Mecliste bulunduğu sırada feci kazayı öğrenen ve hemen söz hakkı isteyerek genç öğretmenlere Allah’tan rahmet, hemşehrilerine baş sağlığı ve sabır dileklerini ileten Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Adana’nın Saimbeyli ilçesinden üzücü bir haber aldık. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, Himmetli İlk ve Ortaokulu'nda görevli öğretmenler Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak'ın bulunduğu otomobilin üzerine Feke ilçesi yolunda heyelan nedeniyle kaya devrildi. Kaya altında kalan otomobildeki 4 öğretmen maalesef hayatını kaybetti. Ülkemiz bir deprem ve afet bölgesi. Bu gerçeklerle hareket etmek zorundayız. Bilimsel yöntemlerle doğa olaylarıyla baş etmemiz mümkün. İnşallah bu ölümler son olur. Üzüntülerimi bildiriyor, Öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır dilerim.”

Editör: Haber Merkezi