CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ülkemizde gerçekleşen büyük deprem ile ilgili açıklama yaparak “10 ilimizde çok büyük kayıplar verdik. Çiftçilerimizin gübre ekme zamanında ülkemiz viraneye” döndü” dedi

//ANKARA

Milletvekili Kaplan’ın açıklaması şöyle:

“10 ilimiz enkaz altında kaldı. Ölü sayısı 33 bine dayandı. Bu acının tarifi yok. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Malatya, Osmaniye, Urfa, Diyarbakır, Kilis, Kahramanmaraş, Adana illerimiz ağır şekilde etkilendi. 2 gün boyunca AFAD hiçbir şey yapmadı, hükümet kör, sağır, dilsizi oynadı. Vatandaşlarımızın ödediği vergiler nereye gitti?

Vatandaşlarımız kendi çabalarıyla depremin yaralarını sarmaya çalıştı. Şu dönemde hükümetin en azından bölgelerde konaklama, seyyar tuvalet, duş, hijyen gibi insani ihtiyaçları karşılamak için adım atması gerekiyordu.

Çiftçilerimizin toprağına gübre ekme zamanı ama toprak kalmadı. Çiftçilerimiz perişan. Gübre ekme zamanında çiftçilerimize hiçbir destek yok.

Ülke viraneye döndü. Çiftçilerimiz de besicilerimiz de perişan halde. Herkes feryat figan halde. Yem yok, gübre yok, ilaç yok. Küçük ve büyükbaş hayvanlar telef olmak üzere. Besicilerimize yardım yapılmazsa hayvanlar telef olacak. Böyle bir zamanda hükümetin can hıraş bir şekilde destek olmaları gerekirken hükümet umursamıyor. Gün birlik olma günü. Parti, ideoloji önemsenmeden kenetlenme vakti” dedi.

Editör: Haber Merkezi