CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 6 Şubat’ta yaşanan Hatay merkez üslü olan büyük depremden en çok zarar gören Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini karış karış gezerek depremzedeleri dertlerini dinledi, taleplerini aldı.

//ANKARA

Gaziantep Milletvekili Kaplan, “Depremin ilk gününden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, bölgeye gelen Genel Başkan Yardımcılarımız, Grup Başkanvekillerimiz, YDK Başkanımız ve yönetimi, MYK Üyelerimiz, PM Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve yönetimi, Kadın Kolları Genel Başkanımız ve yönetimi, Belediye Başkanlarımız, İl Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, partili yöneticilerimiz, STK’lar Nurdağı ve İslahiye’mizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Başta Genel Başkanımız olmak üzere bölgemize gelerek, yaralarımıza derman olan herkese ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

331525069_1535938083558345_4606030372899602789_n

“DEPREMİN İLK ÜÇ GÜNÜ BÜYÜK BİR ÇARESİZLİK YAŞADIK”

Milletvekili, “6 Şubat sabahı, deprem haberini alır almaz direkt Gaziantep’e gittim. İlk gün gördüğümüz tablo içler acısıydı. İlk üç gün mevcut iktidarın, AFAD ve Kızılay’ın ortada yoktu. Enkaz altında yakını olan hemşerilerimizin kendi imkanlarıyla, elleriyle kazıya kazıya yakınlarını çıkarmaya çalıştıklarına bizzat şahit oldum. Ben de çok fazla yakınımı yitirdim. Can yoldaşım, yol arkadaşım önceki dönem Nurdağı İlçe Başkanımız Mehmet Çirkin, eşi ve iki çocuğu da enkaz altında çıkarılamadı. Vatandaşlarımız büyük bir özveri, çaba ile kendi imkanlarını da dahil ederek ekiplere yardım etti enkaz çıkarma çalışmalarında. Dördüncü gün nihayet çalışmalar hızlandı ama geç kalınmıştı. İlk günden bu yana İl Başkanımız Neşet Uçar, Milletvekilimiz Bayram Yılmazkaya, İlçe Başkanlarımız, Gençlik Kollarımız, Kadın Kollarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, partili yöneticilerimiz herkes mahalle mahalle, sokak sokak geziyoruz. Depremzedelerimizin dertlerini dinliyor, taleplerini alıyor, elimizden gelen tüm yardımları doğru ve sağlıklı bir şekilde yerlerine ulaştırmaya çalışıyoruz” diye ifade etti.

332122520_546936527534109_5374854633632696661_n

“DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM KÖYÜM ARTIK YOK”

Kaplan, “Ben Nurdağı Gedikli Köyünde doğdum, büyüdüm. Bugün köyümün enkaz yığınına dönüştüğünü görmek oldukça acı verici. Bir yerden üzülürken diğer taraftan öfkeleniyoruz. Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki bu kadar büyük yıkımların olmasının en büyük nedeni rant uğruna verilen imar izinleri, denetimsizlik. Enkaz altında kalan binlerce canımızın sorumluları en kısa şekilde yargı önünde hesap vermeli. Kim göz yumduysa, kim izin verdiyse, kim denetlemediyse hepsi teker teker yargılanmalı” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİMİZ NURDAĞI VE İSLAHİYE’YE ÇOK ÖNEMLİ YARDIMLAR ULAŞTIRDI”

Gaziantep Milletvekili, “Bu süreçte CHP’li Belediyelerimiz gerek gıda, erzak, giysi, çadır, konteyner, seyyar tuvalet, seyyar berber/kuaför gibi birçok yardımı Nurdağı ve İslahiye’ye ulaştırdı. Sabah, öğlen, akşam sıcak yemek ve içecek servisleri verildi. Depremzedelerimizin her ihtiyacına hızlı ve etkili bir şekilde karşılık verdiler. Yardımlarını esirgemeyen, bütün imkanlarını seferber eden tüm CHP’li Belediyelerimize, Belediye Başkanlarımıza, Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Belediyelerimizden gelen yardımların ulaştırılmasında Gençlik Kollarımızın da emeği çok büyük. Yardımların hızlı bir şekilde doğru yerlere ulaştırılmasında canla başla, gece gündüz demeden çalıştılar. Gençlik Kollarımıza da ayrıca tüm kalbimle teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

332083962_2427155594113555_7937341641722347612_n

“TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ VE GAZİANTEP ECZACI ODASI’NIN KATKILARIYLA DEPREMZEDELERİMİZ İLACA SEYYAR ECZANELER SAYESİNDE RAHATLIKLA ERİŞEBİLDİ”

Türk Eczacılar Birliği ve Gaziantep Eczacı odasının ortaklaşa kurduğu “seyyar eczaneler” ile ilgili de Milletvekili Kaplan şunları söyledi: “Nurdağı ve İslahiye ilçelerimize Türk Eczacılar Birliği ve Gaziantep Eczacı Odamız seyyar eczaneler kurdular. Seyyar eczanelerimiz ağrı kesiciden, antibiyotiğe, şeker ilacından, kalp ve tansiyon ilacına kadar birçok ilacı ücretsiz olarak depremzedelerimize ulaştırdı. Bu sağlık açısından çok önemli ve değerli bir organizasyondu. Türk Eczacılar Birliği Başkanımız Arman Üney ve yönetimi, Gaziantep Eczacı Odası Başkanımız İrfan Demirci ve yönetimine böyle önemli ve değerli bir projeye imza attıkları için teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

329041389_746623293395649_8914338542611184507_n

“SAHADAYIZ. ENKAZ BİTENE HER ŞEY NORMALE DÖNENE KADAR SAHADA OLACAĞIZ”

Milletvekili Kaplan saha çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “Bu büyük deprem felaketinin enkazı kalkana kadar, İslahiye ve Nurdağı ilçelerimiz eski haline dönene kadar sahada olmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik, dayanışma ve sevgiyle ilçelerimizi tekrar ayağa kaldıracağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, en üst kademeden en alt kademeye kadar hepimiz elimizden geleni yapmaya hazırız. Hemşerilerim asla yalnız değildir, olmayacaktır da. Çok değil 14 Mayıs seçiminden sonra iktidarımızda tüm yaraları sarıp, daha huzurlu ve sağlıklı yaşanılabilir bir ülke için canla başla çalışacağız. Bir kez daha bu büyük felaketten etkilenen hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden hemşerilerime Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye ifade etti.

Editör: Haber Merkezi