CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Tarsus'taki Çiftçilere Destek Çağrısı Yaptı

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı Dolar ve euro haftaya nasıl başladı

Geçen hafta Tarsus'ta yaşanan afetin ardından, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM'ye çağrıda bulunarak çiftçilere destek olunmasını talep etti.

Yaşanan sel ve dolu felaketinin ardından çiftçilerin zararlarının karşılanması için hükümete çağrıda bulunan Kış, afette zarar gören üreticilere acilen destek sağlanmasını talep etti.

T2

Tarsus'un farklı mahallelerinde meydana gelen sel ve dolu felaketinin tarım arazilerine ciddi zarar verdiğini belirten Kış, bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve tahmini olarak 17 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğünü ifade etti. Toplamda 120 milyon TL'lik bir zarar öngörüldüğünü dile getirdi.

Afet sonrası çiftçileri ziyaret eden Kış, meyve ağaçları, karpuz, mısır ve sebze ekili tarlaların zarar gördüğünü gözlemledi. Çiftçilerin alın teri ve emeklerinin yok olduğunu vurgulayarak, bu durumun çiftçilerin üzerindeki yükün büyük olduğunu belirtti.

Hükümete yönelik olarak çiftçilerin taleplerini sıralayan Kış, bölgenin acilen afet bölgesi ilan edilmesini, çiftçilerin borçlarının 3 yıla kadar ertelenmesini, ürüne göre sübvansiyonlu kredi sağlanmasını ve yeniden ekim için gerekli desteklerin sağlanmasını talep etti.

T1

Kış, Tarsus ilçesinde yaşanan felaketin bir daha yaşanmaması dileğiyle, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti ve zararların bir an evvel karşılanmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi