CHP Milletvekili Evrim Karakoz İncir Bahçesinde İlekleme Yaptı, Üreticilere Destek İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, İncirliova ilçesine bağlı Beyköy'deki incir bahçesinde incir ilekleme çalışması yaptı ve incirin stratejik önemine vurgu yaparak üreticilere destek çağrısında bulundu.

CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

İncir ilekleme döneminin başlamasıyla birlikte CHP İncirliova İlçe Başkanı Ümit Yaşar, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Oğuzhan Ülgüdür, Beyköy Mahallesi Muhtarı Selahattin Uysal ve bir grup üreticiyle birlikte incir bahçesine inen Karakoz, incir üretiminin kalitesini artırmak için yapılan bu önemli işlemi yerinde gözlemledi.

Evrim Karakoz Aydin Incirliova Incir Ilekleme4

Karakoz, yaptığı açıklamada, incirin Türkiye için stratejik bir ürün olduğunu ve üreticilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti. Dünya incir üretiminin büyük çoğunluğunun Türkiye'de gerçekleştiğine dikkat çeken Karakoz, incirin dünya pazarlarında hak ettiği değeri görmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Karakoz, incir üreticilerine afatsız, bol ve bereketli bir sezon dileyerek, incir üreticilerinin her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Son olarak, incir ağaçlarına asılan ilekleri incir üreticileriyle birlikte hazırlayan Karakoz, üreticilere hayırlı bir sezon temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi