ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 28.Dönem Adana Milletvekili seçilen Sadullah Kısacık, haftalık, on beş günlük ve aylık gazeteler ile internet sitelerinin ortak hareket etme amacıyla kurdukları Yerel Medya Güç Birliği Platformu ile Türkiye Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği yöneticileri ile bir araya geldi.

Yerel Medya Güçbirliği Platformu ziyaretinde gazeteciler ile sohbet eden Kısacık, zorlu bir seçim sürecinin ardından halkın teveccühü ile milletvekili seçildiğini belirtti.

CHP Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, “Son olarak yürürlüğe giren basın yasası sonrasında yerel basının yaşamakta olduğu bütün sorunlar, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesiyle hızlı bir şekilde çözüme kavuşacaktır” dedi.

2 (3)-11

YEREL BASIN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Ziyarette Yerel Medya Güç Birliği Platformu Başkanı Kamil Yalçın Göl ve Türkiye Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı Abit Taşçılar ile gazeteciler Milletvekili Sadullah Kısacık’a yaşadıkları sorunlar hakkında bilgiler verdiler.

Halkın gözü ve kulağı olan gazetelerin toplumu her konuda bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma gibi görevlerinin çok büyük önem arz ettiğini dile getiren CHP Adana Milletvekili Sadullah  Kısacık, yerel medyanın mevcut sorunlarının çözümü noktasında Yerel Medya Güç Birliği Platformu'na destek olacaklarını belirterek Başkan Kamil Yalçın Göl ile Başkan Abit Taşçılar şahsında tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti.

HER ZAMAN YEREL BASININ YANINDAYIZ

CHP Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, “Yerel basın sektörü bugüne kadar inişli çıkışlı dönemler yaşamıştır. Sosyal medya yasası ve dezenformasyonla mücadele düzenlemesi olarak bilinen basın kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren düzenleme yerel basına büyük zarar vermiştir. İçinde bulunduğumuz süreçte ise muhatap kalınan sorunların aşılacağına inanıyorum. Soruna bütüncül bir yaklaşım gerekiyor. Bu bağlamda bizler de her zaman yanınızdayız ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

1 (3)-21

YEREL BASIN İÇİN ÇALIŞMA OFİSİ

Yerel yönetimlerin yerel basının ayakta kalması için destek olmalarının gerektiğini belirten Milletvekili Kısacık, " Yerel basın, Ulusal Kurtuluş Savaşında çok büyük görevler başarmıştır. Bu yüzden yerel basını da önemsiyoruz. Yerel basın, yayın yaptığı bölgenin ya da yörenin sorunlarını gündeme getirerek yöneticilere aktarılmasına, o bölgeye ait yerel kültürün zenginleşmesine ve korunmasına yardımcı olur. Halkın gözü ve kulağı olan gazetelerin toplumu her konuda bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma gibi görevleri vardır. Yerel yönetimler basın için ortak çalışma ofisi alanları oluşturarak onlara ekonomik anlamda önemli ölçüde destek olabilirler" şeklinde konuştu.

Yerel Medya Güç Birliği Platformu Başkanı Kamil Yalçın Göl yerel basının sorunlarının çözümü konusunda göstermiş olduğu duyarlılıktan ve desteklerden dolayı Kısacık’a teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi