Mevsimlik Tarım İşçileriyle Dayanışma Ziyareti

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Dr. Asu Kaya, Osmaniye'deki soğan tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Kaya, siyasi bir partinin il başkanının mevsimlik tarım işçileri hakkında yaptığı "tatil amaçlı şehir değiştiriyorlar" açıklamasına yanıt vererek, bu iddiaları doğrulamak için siyasilere Osmaniye'deki tarlalara davet etti.

CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

Kaya, ziyaretinde mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunları dinledi. Çalışanların ekmek paralarını kazanmak için zorlu şartlarda çalıştığını ve tatil yapmak için değil, geçimlerini sağlamak için şehirler arası yolculuklar yaptıklarını vurguladı. Özellikle çocukların eğitim haklarının gasp edildiğine dikkat çeken Kaya, ailelerin istihdam desteği taleplerine de değindi.

Kaya, yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerinin maruz kaldığı zorlu şartları ve çocukların okula devam edememesinin yarattığı adaletsizliği vurguladı. Ayrıca, 27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan mevsimlik tarım işçilerine dair çıkarılan genelgeye atıfta bulunarak, bu kararların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İktidarın kamuda tasarruf ve verimlilik paketini eleştiren Kaya, uzun yıllardır mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının görmezden gelindiğini ve devlet kaynaklarının doğru şekilde yönetilmediğini ifade etti. Son olarak, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimi, ailelerinin sağlığı ve sosyal hizmetler noktasında devletin koordinasyonuna ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, acil adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi