CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarın üvey evlat muamelesi gösterdiği Adana’da 20 yıldır çözülmeyen sorunları tek tek sıraladı

TBMM, Adana sesleriyle inledi…

 “İktidardan kurtuluş 01 Adana’dan başlayacak”

 “Belediye Başkanımız, raylı sistemi cebine mi koyacak?”

 “İktidarın yolu Adana’dan geçmiyor!”

 “Adanalılar bunun hesabını sorar”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın 20 yıldan bu yana iktidar tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü vurguladı. Sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş, medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kültür sanat şehri, kadim kent Adana’nın kronikleşen sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Dr. Şevkin, meclisi adeta ‘Adana’ sesleriyle inletti.

Adana Hafif Raylı Sistemden Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ne, kapanan hastanelerden vatandaşın mülkiyet hakkına, Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan 5 Ocak Stadyumu’nun yıkımına, yapılmayan yollardan elektrik ve internet kesintilerine, doğalgazdan PTT şubeleri noksanlığına ve orman katliamına kadar yığınla sorunun yıllardır çözülmeyi beklediğini vurgulayan Dr. Şevkin, mecliste gündem dışı yaptığı konuşmasını tamamen Adana’ya ayırdı.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, iktidar partisi milletvekillerine Adanalılar adına meclisten bir kez daha seslenen CHP’li Dr. Şevkin, şu sorunlara dikkat çekti:
 

CEYHAN ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ

-          “2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Adana'nın Ceyhan ilçesi Kurtpınarı ve Sarımazı mevkiinde bulunan 13 milyon 471 bin 964 metrekarelik alana Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması planlandı ancak üzerinden on altı yıl geçti, çivi dahi çakılmadı, hâlâ bekliyor. Bölgedeki iptal davası kararlarında, kamulaştırma ve toplulaştırmada çeşitli sorunlar yaşanıyor. Arazi sahibi vatandaşlar kara kara düşünüyor. 4 Sanayi Bakanı, 4 de Enerji Bakanı eskidi, 2 Bakanlıkta da 5'inci Bakan görev yapıyor ve hâlâ ne yazık ki bölgeye bir yatırım gelmiyor.

ADANA HAFİF RAYLI SİSTEM

-          1988 yılında projelendirilen 1996 yılında da yapımına başlanan -adına "metro" dediğiniz ama aslında- hafif raylı sistem, Adana Büyükşehir Belediyesinin ve dolayısıyla bütün Adanalıların her gün zarar etmesine neden oluyor. 2'nci Etap Projesi için Büyükşehir Belediyemiz 4'üncü kez başvurmuş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından reddediliyor. Neden reddediyorsunuz? Adanalıya hizmet gelsin istemiyor musunuz? Her seferinde seçim alanlarında söz vereceksiniz ama yerine getirmeyeceksiniz. Belediye Başkanımız bunu cebine mi koyup götürecek? Herhâlde vatandaşa hizmet için yapacak ama Adanalı bunun hesabını soracak, merak etmeyin.

9 KÖYDE RAYİÇ BEDEL SORUNU

-          Adana'nın Seyhan, Yüreğir, Karataş ilçelerine bağlı toplam 9 köyde; Hadırlı, Yalmanlı, Karayusuflu, Salmanbeyli, Mürseloğlu, Dervişler, Damlapınar, Gümüşyazı ve Karaahmetli'de Seyhan Nehri'nin taşkını nedeniyle bir mağduriyet oluşmuştu; yetmiş iki yıl sonra bunu çözdük, rayiç bedel belirlendi fakat vatandaşlardan burada hâlâ sorunlar yaşandığına ilişkin şikâyetler geliyor. Hükûmetin burada yoksul köylüden yana tavır almasını ve sorunun çözülmesini bekliyoruz.

CEYHAN KÖYLERİ…

-          Ceyhan'da Adana Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından eskiden "köy" diye anılan mahallelerde parke taşı döşenmeye başlanmış, Ceyhan Çevretepe'de bu iş yarım bırakılmıştır, pandemi nedeniyle ödeneksizlik bahane edildi ve tamamlanmadı. Köyler bakımsızlıktan ölüyor, buraya da yatırım bekliyoruz.

HASTANELER YAPILMAYI BEKLİYOR

-          2013 yılında yıkılan Yüreğir Karşıyaka Devlet Hastanesinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde kapatılan Özel Güney Adana Hastanesinin devlet hastanesi yapılması için Adana Valiliğinin girişimlerde bulunduğunu biliyoruz ve buranın bir an önce Bakanlık tarafından devlet hastanesine dönüştürülmesini bekliyoruz. Çünkü bahsettiğimiz hastane alanı yaklaşık 1 milyon insana hizmet veriyor. Sağlıktan yararlanamıyorlar, hastalar ölmez de sağ kalırsa şehir hastanesine ulaşmak zorundalar. Dolayısıyla en önemli insanlık hakkı olan yaşam hakkının yerine getirilmesi için tüm mahalleliler bu hastanenin bir an önce devreye alınmasını bekliyor.

MİLLET BAHÇESİ NEREDE?

-          Adana 5 Ocak Stadyumu'nu yıktınız, üstünden iki yıl geçti. Şaibeli bir sürü ihaleden sonra Millet Bahçesi'ni de elinize yüzünüze bulaştırdınız.

ADANA ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI…

-          Dünyanın en stratejik havalimanlarından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı, kâr eden 9 havalimanından biri, burası en önemli ve güvenli havalimanlarından biri. Burada genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılabilecekken ne yazık ki "Çukurova Havalimanı var" diye kapatma girişimleri var. Buna asla izin vermeyeceğiz; bütün Adanalılar olarak buna karşı çıkacağız.

YOL SORUNU, ORMAN KATLİAMI, ELEKTRİK-İNTERNET KESİNTİSİ, YÜKSEK FATURALAR…

-          Adana merkezini Karataş ilçesine bağlayan yol bir türlü yapılmıyor. Kozan yolu, Yahyalı yolu, tünelleri -her seferinde, 2018'de Sayın Cumhurbaşkanı söz vermiş olmasına rağmen- hâlâ şantiye görünümünde, hâlâ burada insanlar ölmeye devam ediyor ne viyadük ne tüneller yapıldı, bir daha söz vereceksiniz herhâlde!

-          Aladağ, Feke, Karaisalı, Pozantı ve Tufanbeyli'de vahşi orman katliamları yaşanıyor, alabildiğine ağaç kesiliyor.

-          Teknolojinin hızla ilerlediği 21'inci yüzyılda Adana'da 15 ilçede, mahallelerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Birçok ilçede PTT yok. Doğal gaz kullanan vatandaşlar yüksek faturalar nedeniyle battaniyelerle ısınmak zorunda kalıyor. İnternet erişimi yok.”

KURTULUŞ VURGUSU…
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, sözlerinin sonunda Adanalıların 14 Mayıs’ta yeni bir tarih yazacağını, iktidardan kurtuluşu 01 Adana’dan başlatacaklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi