CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrası bölgede çalışan memur ve kamu personelleriyle ilgili bir soru önergesi verdi.

Antmen, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak meydana gelen deprem felaketinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman Hatay, Osmaniye, Adana ve Elazığ’da büyük bir afet ve yıkım olduğunu belirterek “Devlet Memurları Kanunu’na tabi personele fazla çalışma ücreti ödemeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay hem de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye ayrı ayrı soru önergeleri veren CHP’li Vekil şunları kaydetti:

“4123 Sayılı Tabii Afet Nedeniyle Meydana Gelen Hasar ve Tahribata İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesine Dair Kanun’un Ek 4. Maddesi ‘Tabii afete maruz bölgelerde çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele bütçe kanunlarında yer alan fazla çalışma ücretinin iki katını geçmemek üzere fazla çalışma ücreti ödenir. Ayrıca bu bölgede çalışan her statüdeki personele ek gösterge dahil en yüksek Devlet Memuru aylığının brüt tutarının %50’sini geçmemek kaydı ile tazminat, aylık ve ücretleri ile birlikte ödenir. Bu tazminat, damga vergisi hariç hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz’ demektedir”

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

- 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak meydana gelen deprem felaketi nedeni ile Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana İllerimizde görev yapan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi personele fazla çalışma ücreti ödemeyi düşünüyor musunuz?

- 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak meydana gelen deprem felaketi nedeni ile Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana İllerimizde çalışan her statüdeki personele tazminat ödemeyi düşünüyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi