CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Nurdağı Ölüm yolu ile ilgili açıklama yaparak, “Bugün Nurdağı ilçemize, depremzedelerimizi ziyarete giderken yine bir kazaya denk geldik. Artık yeter! 1 Eylül 2022 yılında temel atma töreni yaptıkları Nurdağı ölüm yoluna bir çivi dahi çakmadılar. Bu yolda ölümlü ve ağır yaralanmalı kazalar olmaya devam ediyor. Bir kürek asfalt dahi dökmeden reklam yapanlar bu kazaların müsebbibidir” dedi.

//ANKARA

Milletvekili Kaplan, yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: “Milletvekili olduğum ilk günden bu yana, yani 5 yıldır dilimde tüy bitti. Bu yolu yapın, bir an önce yapın, çok fazla kaza oluyor, çok fazla can yitirdik dedim. Dönemin Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın makamına giderek bizzat ricada bulundum. Yazılı soru önergeleri verdim, Meclis’te defalarca bu yol ile ilgili konuşma yaparak, yetkilileri göreve çağırdım. Defalarca yazılı açıklama yaptım. Sonuç olarak 1 Eylül 2022 tarihinde, benimde katıldığım bir temel atma töreni gerçekleşti. Umutlandık, sonunda yol yapılacak diye sevindik. Ama nafile. Neredeyse temel atma töreninin üzerinden 1 yıl geçti.

e48ec5f6-f0aa-4b39-ba10-72e2e8deeaf1

Yol yapımı için en ufak bir girişimde bulunulmadı.

Nurdağı ölüm yolu öylece duruyor ve ölümlü, ağır yaralanmalı kazalar devam ediyor. Büyük deprem felaketinden en çok etkilenen ilçelerimizden birisi Nurdağı. En azından böyle bir zamanda, ilçemiz bu kadar can ve mal kaybına uğramışken hassasiyet gösterilip bu yolu yapabilirlerdi. Sadece temel atma törenleriyle vatandaşlarımızın gözünü boyamaya çalışan bu iktidara 14 Mayıs’ta vatandaşlarımız gereken cevabı verecek. O yol bugüne kadar yapılmadıysa ve o yolda bu kadar ölümlü ve yaralanmalı kaza olduysa ve olmaya devam ediyorsa; bunun sorumlusu AKP zihniyetidir. Vatandaşlarımızı sadece vaatlerle kandırmaya çalışan, yol yapımı için en ufak bir teşebbüste bulunmayan AKP iktidarı, Nurdağı ölüm yolunda yitirdiğimiz tüm canların sorumlusudur. Cumhuriyet Halk Partimiz iktidarında yapacağımız ilk işlerden birisi olarak Nurdağı ölüm yolunu duble yol yapacağız. Bu yol yapılana kadar mücadeleye devam edeceğim.”

f7957821-1917-42bf-8fbb-6f341ff798fe

bb343514-6eea-4160-8234-420c0734c136

Editör: Haber Merkezi