CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdağ İlçesi'nde çekilen TOKİ kuralarında kazananların önceden belirlendiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Emirdağ İlçesi'nde "İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" kapsamında çekilen TOKİ kuralarındaki şaibe iddialarını dile getirdi.


AYNI AİLEDEN BİRDEN FAZLA KİŞİYE KURALARIN ÇIKMASI TESADÜF MÜ?


Emirdağ İlçesi'nde 8 Mart 2023 tarihinde "İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" kapsamında TOKİ kuraları çekildiğini dile getiren Milletvekili Burcu Köksal, "Bu kurada kazananların önceden belirlendiğine ilişkin ortalıkta çok ciddi bir şaibe vardır. Öyle ki, AKP'li belediye meclis üyesinin kendisinin, oğlunun ve kızının hak sahibi olduklarına ayrıca yine bir oda başkanının 2 oğluna birden kuranın çıktığına ilişkin iddialar ortalıkta dolaşmaktadır. Şayet öyleyse, aynı aileden birden fazla kişilere kuraların çıkması tesadüfle açıklanabilir mi?” şeklinde konuştu.


EMİRDAĞLILAR ŞAİBELİ TOKİ ÇEKİLİŞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLİYORLAR


Milletvekili Köksal, "TOKİ'nin öncelikli amacı dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak mı yoksa yandaşlara rant sağlamak mı? Emirdağlı hemşehrilerim yapılan bu şaibeli çekilişle ilgili ve bu sorduğumuz sorularla ilgili bir yanıt bekliyor. Gereği yapılacak mı yoksa her zamanki gibi üstü kapatılacak mı?" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi