TEMELİNDEN SU ÇIKAN ŞANLIURFA ADLİYESİ’NİN YENİ BİNASI YARIM KALDI

CHP’Lİ TANAL, “BİR ADLİYE BİNASI YAPAMAYAN ADALET BAKANI, ŞANLIURFA’NIN SORUNLARINI NASIL ÇÖZER?”

Temelinden su çıkması nedeniyle yarım bırakılan Şanlıurfa Adliyesi’nin yeni binası üzerinden AKP’nin milletvekili adayı Bekir Bozdağ’a yüklenen Tanal, “Bir adliye binası yapamayan bir Adalet Bakanı, Şanlıurfa’nın sorunlarını nasıl çözer? Çöp olan paranın hesabını soracağız” dedi.

yeni Şanlıurfa Adliyesi Tanal foto

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. Mahmut Tanal, temelinden su çıkan Şanlıurfa Adliyesi’nin yeni binasının yapımının yarım kalması ve planlama hatasıyla harcanan milyon liraların boşa gitmesi nedeniyle iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AKP tarafından Şanlıurfa’ya milletvekili adayı olarak gönderildiğini hatırlatan Tanal, “Bir adliye binası yapamayan bir Adalet Bakanı, Şanlıurfa’nın sorunlarını nasıl çözer?” diye sordu.

TANAL, YERİNDE İNCELEDİ

Adalet Bakanlığı tarafından mevcut Şanlıurfa Adliyesi’nin bitişiğinde yapımına başlanan ancak temelinden su çıkması üzerine yarım bırakılan yeni adliye binası alanında incelemelerde bulunan Tanal, “görüntülere yansıyan su gölünün, aslında AKP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ’ın yönettiği Adalet Bakanlığı tarafından fore kazık sistemiyle temeli atılan, yüksek meblağlı paralar harcanan yeni adliye binasının alt zemini olduğunu” aktararak, “Dünya kadar para harcandı ve burada su çıktı. Çocuklar bazı zamanlarda burada göl niyetine suya giriyor” dedi.

TEMELDEN SU ÇIKMASI SÜRPRİZ DEĞİL   

Yan taraftaki mevcut Şanlıurfa Adliyesi binasının zemininin hala suyla dolu olduğunu ve bu suyun motorlarla boşaltıldığını anlatan Tanal, “Aslında bu sürpriz değil. Mevcut olan bu binanın altından su çıktığına göre, bodrumunda su dolu olduğuna göre, bodrumundaki suyu motorlarla boşalttıkları halde, bunu bildikleri halde burada bu suyun çıkması mucize bir şey değil” değerlendirmesini yaptı.

 

ADLİYE BİNASI YAPAMAYAN BOZDAĞ, ŞANLIURFA’NIN SORUNLARINI NASIL ÇÖZER?

Bekir Bozdağ’ın yönettiği Adalet Bakanlığı’nın Şanlıurfa’ya bir adliye binası kazandıramamasına, hatalı yer seçimi nedeniyle vatandaşın parasının boşa gitmesine dikkat çeken Tanal, Bozdağ’ın Şanlıurfa’ya bir faydasının olmayacağını belirterek, şöyle devam etti: “Yani zemin etüdü yapılmadı mı? Zemin etüdü yapmadılarsa en azından mevcut olan bu adliye binasının bodrum katı suyla doluydu. Buradaki parayı çöp ettiler! Düşünün bir adliye binasını yapamayan bir Adalet Bakanı, Şanlıurfa’nın sorunlarını nasıl çözer? Bunu Şanlıurfalıların takdirine bırakıyorum.” 

BOŞA GİDEN PARANIN HESABINI SORACAĞIZ!

Boşa giden paranın hesabının sorulacağını kaydeden Tanal, “Şanlıurfalılar bu kadar yoksulluk, fakru zaruret içerisindeyken, bu paranın çöp olması da gerçekten hesabı sorulması gereken bir husustur. Bunun da hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

DERS ALINMADI, AYNI ALANDA YENİ İHALE YAPILIYOR!

Diğer taraftan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, deprem gerçeği gözardı edilerek, aynı sulu alanda yeni Şanlıurfa Adliyesi binası için yeniden ihale düzenlendiğini duyurdu. Tanal, şunları yazdı: “Birileri para kazansın, bina yapım işi yarım kalsın, Şanlıurfalıların cebinden para gitsin!  Oh ne ala memleket! Kıymetli Şanlıurfalı hemşerilerim, işte siz bu iş bilmez iktidara tekrar destek verirseniz, mağduriyetiniz daha da katlanacak. Bekir Bozdağ ve diğerlerinin Şanlıurfa’ya bir katkısı olmaz, zararı olur. 14 Mayıs’ta sandığa giderken bu gerçeği gözardı etmeyin!”

Editör: Haber Merkezi