URFALI ÇİFTÇİDEN AKP’Lİ VEKİLLERE KAVURMA ELEŞTİRİSİ: YEMEDİK KEÇİ, KOYUN BIRAKMADILAR!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, Harran ve Akçakale ilçelerinde kırsal mahalleri ziyaret etti. Tanal, sulama kanallarının atıl durumda bırakılarak çiftçinin mağdur edilmesine tepki gösterdi. Bir çiftçi ise AKP’li vekilleri eleştirerek, “Değerli vekillerimizin ayakları değmedi daha sizin değdiğiniz topraklara” diye Tanal’a seslendi. 

Tanal da “Size faydası olmayana oy vermeyin. Gelip ancak kavurma yiyip gidiyorlar” dedi. Çiftçi ise “Burada yemedik keçi, koyun bırakmadılar Sayın Vekilim!” ifadelerini kullandı. 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı kırsal Pekmezli, Ceylanharabesi ve Yeşilyurt mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Atıl durumda bırakılan sulama kanallarının yanı başında açıklama yapan Tanal, suyla buluşturulmayan bölgedeki sulama kanallarının çöplük olarak kullanıldığını belirtti. 

SUDAN ELEŞTİRİSİ  

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sudan’da tarım arazisi kiralayarak söz konusu ülkeye yatırım yaptığını hatırlatan Tanal, “Mevcut olan siyasi iktidar, Sudan’daki toprakları kiralıyor, orada ürün ekiyor. Bu kanala eğer su verilmiş olsaydı, Harran’ın ve Akçakale’nin arazileri, Harran Ovası sulanmış olacaktı” dedi. 

Vatandaşların kendi imkânlarıyla kuyu kazarak ve fahiş oranda elektrik parası ödeyerek sulama yaptığını hatırlatan Tanal, “Bu da maliyetleri kurtarmıyor. Devlet bu kanalları yapmış, suyu getirmediği, suyu ürünle bulaştırmadığı, buradaki kanala su gelmediği için köylümüz perişan” ifadelerini kullandı. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Şanlıurfa&#39;nın Akçakale ilçesine bağlı kırsal Pekmezli, Ceylanharabesi ve Yeşilyurt Mahallelerinde hemşerilerimle bir araya gelerek sorunlarını konuştuk.<br><br>Yıllar önce yapılan kanallar suyla bulaşmadığı için çiftçi mağdur. <br><br>Sulama kanalları şu an çöplük ve tavuk kümesi olarak… <a href="https://t.co/vnaJvvN2it">pic.twitter.com/vnaJvvN2it</a></p>&mdash; Av.Mahmut TANAL (@MTanal) <a href="https://twitter.com/MTanal/status/1651075523345371136?ref_src=twsrc%5Etfw">April 26, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

CHP İKTİDARINDA HARRAN OVASI SUYLA BULUŞACAK 

Bölge çiftçisinin elindeki arazilerin çoğunun özel elektrik şirketi DEDAŞ’a ve diğer kurumlara hacizli ve rehinli konumunda olduğunu belirten Tanal, şöyle devam etti: “Çiftçiyi bitirmek istiyorlar. Çiftçinin bitirilmesi demek, işte Ukrayna-Rusya savaşında buğday, nohut ve mercimeği yurt dışından ithal ediyoruz. Tarım stratejik bir konudur. Burada öncelikle yapılması gereken, vatandaşımıza suyun getirilmesi lazım. Burada köylü perişan, çiftçi perişan! CHP iktidarında biz su kanalları üzerinde güneş enerjisi panelleri yapacağız. Elektrik üreteceğiz. Buradaki çiftçimize ücretsiz elektrik vereceğiz. Sudan çiftçisine para vereceğine Harran çiftçisine, Akçakale çiftçisine, Harran Ovası’na bu paralar yatırılırsa, çiftçiye verilirse ülkemiz hem kalkınır hem burada mevsimlik tarım işçisi olmaz. Hem Harran zenginleşir, Akçakale zenginleşir, Şanlıurfa zenginleşir, Türkiye zenginleşir. Su kanallarının tamamı CHP, Millet İttifakı iktidarında faaliyete girecek. Buradaki kanal ve Harran Ovası suyla buluşacak.” 

ÇİFTÇİ: YEMEDİK KEÇİ, KOYUN BIRAKMADILAR! 

CHP’li aday Mahmut Tanal konuşurken bir çiftçi, “Değerli vekillerimizin ayakları değmedi daha sizin değdiğiniz topraklara” diye seslendi. 

Bunun üzerine Tanal da “Kardeşim, o vekilleri siz seçtiniz siz! Yüzde 98 oy veren Harran ve Akçakale’dir. Size faydası olmayana oy vermeyin. Gelip ancak kavurma yiyip gidiyorlar. Yazık Günah! Burada çocuklar eğitim alamıyor. Çocuk ilkokul ikinci sınıfta okuma-yazma bilmiyor” şeklinde karşılık verdi. 

Çiftçinin de AKP milletvekillerini kastederek, “Burada yemedik keçi, koyun bırakmadılar Sayın Vekilim!” dediği duyuldu. Tanal ise “Burunlarından fitil fitil gelsin, ne diyeyim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi