Yeni bir Araştırma, Türkiye'nin Kripto ile en çok ilgilenen 4. Avrupa ülkesi olduğunu ortaya koyuyor.

  • Hollanda (0,13) kişi başına kripto ile ilgili en yüksek arama sayısına sahip Avrupa ülkesi olurken, onu 4. Sırada Slovenya (0,12), İsviçre (0,09) ve Türkiye (0,08) izliyor.

  • Araştırma, 46 Avrupa ülkesindeki en popüler kripto para birimleri ve jetonlar hakkında benzersiz bilgiler sunuyor ve Bitcoin birçok ülkede en üst sıralarda yer alıyor.

  • Şaşırtıcı bir şekilde Dogecoin, Avrupa ülkelerinin yarısından fazlasında en çok tercih edilen kripto para birimi olarak ikinci sırayı aldı ve Shiba Inu en çok tercih edilen üçüncü kripto para birimi olarak onu yakından takip etti.

Kripto para birimleri son yıllarda popülerlik kazanıyor ve yapılan araştırmalarİKİ Jeton Avrupa pazarına ilişkin bazı ilginç yeni bilgiler ortaya çıkardı.

Çalışma, her bir Avrupa ülkesindeki en popüler kripto para birimlerini ve jetonları belirlemek için "kriptoya yatırım", "kripto satın al", "kripto sat" ve "kripto para birimi" dahil olmak üzere kripto para birimleriyle ilgili seçilmiş 191 anahtar kelimede 40 milyondan fazla arama sorgusunu analiz etti. .
 

Bu araştırmanın bulguları, yalnızca Avrupa ülkelerinin sıralamalarını uyarlanabilirliklerine göre yeniden düzenlemekle kalmadı, Hollanda'yı en üste yerleştirdi, aynı zamanda piyasadaki favori kripto para birimleri hiyerarşisinde bir kaymaya neden oldu. Sonuç olarak, Ethereum artık en çok tercih edilen kripto para birimleri listesinde yalnızca dördüncü sırada yer alıyor.
 

Slovenya ve İsviçre sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alırken, Bitcoin bu ülkelerde tercih edilen kripto para birimi oldu.

Türkiye, Avrupa'daki en iyi 3 kripto ülkesinin hemen gerisinde yer alıyor, Bitcoin tercih edilen kripto para birimi, ardından Dogecoin ve Ethereum geliyor.

İlginç bir şekilde, araştırma Elon Musk'ın favori kripto parası Dogecoin'in İrlanda, Estonya ve Litvanya'nın yanı sıra diğer dört ülkede en popüler kripto para birimi olduğunu ortaya çıkardı.

Andorra, yasal ve düzenlenmiş manzaraya uygunluğu nedeniyle PancakeSwap'in favori kripto para birimi olduğu tek ülke olarak öne çıkıyor.

Sıralama

Ülke

Favori

2.

3 üncü.

Hollanda

Bitcoin

dogecoin

Kardan

Slovenya

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

İsviçre

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Türkiye

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Finlandiya

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Almanya

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Norveç

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Belçika

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

İsveç

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Çek Cumhuriyeti

Bitcoin

dogecoin

Ethereum

Çalışma ayrıca Rusya'nın kriptoya en az ilgi duyduğunu ve listenin en altında yer aldığını gösterdi. Ancak, Yandex'in ana Arama Motoru olması nedeniyle bunun mevcut veri eksikliğinden kaynaklanabileceğini belirtmekte fayda var.

Bulgular hakkında yorum yapan Ardit Trikshiqi - Ödemelerden Sorumlu BaşkanİKİ Jeton söz konusu:

"Çalışma, kıtadaki kullanıcıların tercihlerine ve ilgi alanlarına bir göz atarak Avrupa kripto para birimleri ve jeton pazarına ilişkin değerli bilgiler sunuyor. Ek olarak, toplanan ve analiz edilen veriler, bu konuda bilinçli kararlar almak isteyen yatırımcılar ve paydaşlar için yararlı olacaktır. hızla gelişen sektör."

Çalışma ayrıca, aynı adlara ve kısaltmalara (örneğin, XRP) sahip anahtar kelimelerin ve SOL (İspanya'da "Güneş" anlamına gelir) veya GMX (bir bazı Orta Avrupa ülkelerinde e-posta sağlayıcısı).





 

Çözüm
 

Sonuç olarak, dua.com çalışmasının sonuçları, Hollanda'nın kişi başına en çok kripto ile ilgili arama yapılan Avrupa ülkesi olduğunu ortaya koydu. Bitcoin, Avrupa ülkelerinin %67'sinde en popüler kripto para birimi olmaya devam ediyor, ancak Dogecoin ve Shiba Inu gibi diğer dijital varlıklar, popülerlik açısından ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum'u geride bıraktı.

Avrupa Kripto Endeksi şu adreste mevcuttur:Kripto Endeksi 2023 düzenli olarak güncellenecek, herkesin erişebileceği bir depo olarak.



 

Derin Veri İncelemesi: Kripto Endeksinin Arkasındaki Metodoloji

Çalışma, Google'daki bu arama sorgularının sıklığını analiz etmek için Ahrefs Anahtar Kelime Gezgini'ni kullandı. Çalışmanın seçilen anahtar kelimelerinin popülaritesi ve sıklığı, Avrupa kıtasındaki her ülke için kapsamlı bir şekilde analiz edildi. Çalışma, en sık aranan sorguları sıraladı ve her ülkedeki en popüler kripto para birimini belirledi. Çalışma aynı zamanda şunları da içeriyordu:ülkeye özgü nüfus istatistikleri pazar ve tüketici verilerinde dünya lideri Statista'dan.

Çalışmanın bulgularının doğruluğunu ve alaka düzeyini sağlamak için araştırma ekibi, yanıltıcı anahtar sözcüklerin yanı sıra, iyi bilinen kripto teknolojileriyle aynı adlara ve kısaltmalara sahip anahtar sözcükleri kaldırdı. Çalışma, diğer kripto araştırma sitelerinin yaklaşımının aksine, seçilen anahtar kelimelerin aranma hacmini her ülkenin nüfusuyla birlikte analiz ederek bir katsayı hesapladı. Bu katsayı daha sonra ülkeleri kripto para birimlerine olan ilgi düzeylerine göre sıralamak için kullanıldı.

Resmi Çalışma Sayfası: Crypto Index 2023

Editör: Haber Merkezi