Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dün akşam Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerde hasar gören Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin tahliye edilmesine karar verilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep İslahiye Devlet Hastanesi’nde basın açıklamasında Çukurova Üniversitesinin Yüreğir Devlet hastanesinde hizmete devam edeceğini belirtmişti. Koca'nın açıklaması şöyleydi, "Adana Çukurova Üniversitemizin Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası, depremde orta düzeyde hasar alan yapılardan biriydi. Hastalarımızın, kıymetli bilim adamlarımızdan almakta olduğu sağlık hizmetinin devam etmesi için gerekeni yapıyoruz: Balcalı Üniversite Hastanesinin tadilatı bitene kadar Çukurova Üniversitemizin kadrosu Yüreğir Devlet Hastanesinde hizmete devam edecektir." dedi

Sağlık Bakanın Açıklamasından sonra Çukurova Üniversitesi sosyal medya hesabından teşekkür paylaşımı yapıldı.

Rektörlük hesabından Prof. Dr. Meryem Tuncel imzalı paylaşımda "Üniversitemize sahip çıkan, bizleri yalnız bırakmayıp sağlığa ve eğitime verdiği destekle yine tek yürek olarak hastalarımıza şifa ve can yoldaşı olmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Yine tek yürek olarak hastalarımıza şifa ve can yoldaşı olmaya devam edeceğiz… Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA’ya destekleri için çok teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımıza sağlık konusunda umut olan Üniversite Hastanemizin tahliyesinden bugüne kadar desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Sayın Ömer Çelik’e çok teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.



Sağlık Bakanı, Çukurova Üniversitemizin kadrosu Yüreğir Devlet Hastanesinde hizmete devam edecektir.


Editör: Haber Merkezi