Çukurova Belediyesi, vatandaşların kendilerini geliştirmesi için sunduğu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Belediyenin Tesisler Müdürlüğü, her yaştan vatandaşın yararlanabileceği Almanca ve İngilizce dil eğitimlerinin verildiği kurslar başlattı. Çukurovalıların büyük ilgi gösterdiği eğitimlerde, “Dil kurslarına binlerce lira harcamaya gerek yok” sloganıyla hizmete sokulan kurslardan ücretsiz yararlanan vatandaşlar, Başkan Soner Çetin’in bu hizmetinden dolayı oldukça memnun. Kimisi iş bulma hayalini güçlendirmek, kimisi yurt dışına gidebilmek, kimisi de sosyalleşmek ve evrensel dilleri öğrenip hayatlarını kolaylaştırmak adına kursların kapılarını çalıyor. 

3-39

Çukurova Belediyesi’nden, ilçede yaşayan vatandaşlara büyük eğitim hizmeti. Cepleri yakan yabancı dil eğitim kurslarından faydalanamayan vatandaşların derdine çare olmaya çalışan Başkan Soner Çetin, evrensel dillerin başında gelen ve büyük talep gören İngilizce ve Almanca için ücretsiz kurs açtı. Tesisler Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığıyla hayata geçirilen projede, A1 ve A2 düzeyinde eğitimler veriliyor.

Her yaştan Çukurovalının büyük ilgi gösterdiği kurslara 17 yaşında gelen öğrencilerde var, ikinci baharında yeni bir lisanı yaşamlarına katmaya çalışan 63 yaşında gelende var. Ücretsiz dil eğitimlerine hafta içi her gün katılan ve hayatlarını kolaylaştırmak adına sınıfları dolduran kursiyerlerin kimisi okul hayatı için, kimisi yüksek lisans için, iş bulmak adına donanımlarını geliştirmek isteyenler, yurt dışına gitmek hayali kuranlar, hatta sosyalleşmek için gelen Çukurovalılar, alanında uzman eğitmenler tarafından verilen dil kurslarından oldukça memnun ayrılıyor.

Çukurova Belediyesi Güzelyalı Toplum Merkezi’nde verilen İngilizce dil kursuna katılan vatandaşlar, belediyenin bu hizmeti sayesinde paralarının ceplerinde kaldığını, kaliteli eğitimi konforlu salonlarda aldıklarını belirtti. İngilizce dil kursunu veren Nasim Kır, gramer ve telaffuz eğitimleri verdiklerini, kursiyerlerin çalışmalardan mutlu bir şekilde ayrıldıklarını söyleyerek, kendilerini rahatça ifade edecek yeteneklere kavuşturduklarını açıkladı. Yüzüncüyıl Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı salonlarında verilen Almanca dil kursuna katılan Çukurovalılar, hayallerine bir adım daha yaklaşmanın keyfini yaşadıklarını, pahalı kurslar yerine Çukurova Belediyesi’nin bu hizmetinden kolayca faydalandıklarını anlattı. Kendilerine olan güvenlerinin şimdi daha da arttığını belirten kursiyerler, Almanca öğrenerek hayatlarının daha da kolaylaşacağını söyledi. Almanca dil eğitimini veren Melek Rençber, gençlerin yanı sıra özellikle orta yaşlı vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını anlatarak, kursların dolu geçtiğini, iki ayrı sınıf açmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

2 (4)-9

BAŞKAN SONER ÇETİN: “ÇAĞDAŞ BİR ÇUKUORVA İÇİN YABANCI DİL BİLMEYEN KALMASIN İSTİYORUZ”

Çukurovalıların taleplerine her zaman cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Soner Çetin, “Dil bilmek her zamankinden daha önemli bir hale geldi. Yabancı dil iş dünyasının olmazsa olmazlarından. Ücretsiz verdiğimiz Almanca ve İngilizce kurslarımıza her yaştan çok sayıda başvuru alıyoruz. Dünyanın hemen her yerinde konuşulan evrensel bir dil olan İngilizce ve Almanca, bireylerin mesleki ve kişisel hedefleri için oldukça gereklidir. Bu lisanları bilerek hayatınızda birçok kapıyı aralayabilirsiniz. Size katacağı tüm fayda ve imkânlar için bu dili öğrenmek için bir adım atın” diyerek tüm Adanalıları kurslara davet etti. Hobi ve mesleki alanlarda 30’a yakın branşta kurslar düzenlediklerini hatırlatan Başkan Soner Çetin, tüm bu çalışmalar hakkında bilgi almak ve faydalanmak isteyen Çukurovalıların Tesisler Müdürlüğü’nü arayarak bilgi alabileceğini belirtti. 

4-38

6-22

Editör: Haber Merkezi