Yerlikaya: DEAŞ terör örgütüne yönelik “GÜRZ-1” operasyonları gerçekleştirildi Yerlikaya: DEAŞ terör örgütüne yönelik “GÜRZ-1” operasyonları gerçekleştirildi

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: "Hakkari'deki Durumu Protesto Etmek İçin Nöbet Eylemlerine Başlayacağız"

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hakkari'deki son gelişmeleri protesto etmek amacıyla nöbet eylemlerine başlayacaklarını açıkladı. Koçyiğit, yaptığı açıklamada, Hakkari'deki yerel yönetimlerin kayyım atanmasıyla ilgili olarak mevcut uygulamanın demokrasiye ve halk iradesine karşı büyük bir komplo olduğunu belirtti.

Koçyiğit, "Şu anda uygulanan OHAL hukukudur; bu mudur normalleşme? Bu mu demokratik anayasa için atılan ilk adım? Belediyenin toplam borcu 348 milyon. Buna rağmen geldikleri günden beri halka hizmet etmeye çalışıyorlar. Yerel yönetimler demokrasinin kılcal damarlarıdır. Halkın iradesi seçimle tecelli etmiştir. Siyasi rekabeti sandıkta kaybetmiş olanların antidemokratik uygulamaları bu gerçeği asla değiştirmeyecektir" dedi.

Koçyiğit ayrıca, "Bu kayyım uygulaması Türkiye demokrasisine ve muhalefete karşı büyük bir komplodur. Muhalefeti bölme ve demokrasi mücadelesini zayıflatma amacı taşıyan büyük bir tuzaktır" ifadelerini kullandı.

Hakkari'de demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve halka ait olan belediyeleri savunmak için nöbet eylemlerine başlayacaklarını belirten Koçyiğit, siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve aydınlardan destek çağrısında bulundu.

Hakkari'de demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız ve halkımıza ait olan belediyemizi sonuna kadar savunacağız. Nöbet eylemlerine başlayacağız. Bugün saat 18.00'de İstanbul Şişhane'de bir basın açıklaması gerçekleşecek. Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları da orada olacak. "

Editör: Haber Merkezi