ANKARA - DEM Parti, İsrail’in Refah’taki çadır kente düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliamlarının sınır tanımadığı vurgulandı.

İspanya, EURO 2024'ün şampiyonu oldu İspanya, EURO 2024'ün şampiyonu oldu

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliamları sınır tanımıyor. Yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu Refah’taki çadır kente İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı DEM Parti olarak en güçlü şekilde kınıyoruz."

Uluslararası Adalet Divanı'nın Tedbir Kararına Rağmen

Açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı tarafından 24 Mayıs’ta alınan yeni tedbir kararlarının İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına hükmettiği hatırlatıldı. Ancak, bu karara rağmen Refah’taki çadırlara yönelik gerçekleştirilen katliamın, Netanyahu hükümetinin pervasızlıkta geldiği acımasız aşamayı gözler önüne serdiği belirtildi.

Devletlerin Sorumluluğu Vurgulandı

DEM Parti, saldırılar karşısında tepki vermeyen ve göstermelik tavır sergileyen her devletin Netanyahu hükümetinin suç ortağı konumunda olduğunu ifade etti. "Herkesin gözü önünde katliamlar yapan İsrail ordusunun durdurulamamasının temel nedeni devletlerin katliama yol veren tavrıdır," denildi.

Dünya Halklarına Çağrı

Tüm dünya halklarına çağrıda bulunulan açıklamada, halkların bu katliamı durdurabileceği, kendi ülkelerindeki iktidarları İsrail’e karşı savaş karşıtı adımlar atmaya zorlamak için demokratik baskı uygulamaları gerektiği ifade edildi.

Türkiye Hükümetine Seslendiler

DEM Parti, Türkiye hükümetine de seslenerek, İsrail’e karşı politikalarında samimi olmalarını, askeri ve ticari tüm ilişkileri kesmelerini istedi. "AKP-MHP iktidarına sesleniyoruz: İsrail’e karşı politikanızda samimi olun, Türkiye halklarının gözünü boyamaya çalışmaktan vazgeçin," ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, "Mücadele mirasımızın bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle mazlum Filistin halkının her daim yanında olduğumuzu bir kere daha haykırıyoruz. Yaşasın Filistin halkının onurlu mücadelesi!" sözleriyle sona erdi.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu
27 Mayıs 2024

#DEMParti #Filistin #İsrailSaldırıları #RefahKatliamı #Netanyahu #UluslararasıAdaletDivanı #FilistinHalkı #TürkiyeSiyaseti

Editör: Haber Merkezi