İktidar MESEM Cehennemini Dayatıyor

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, meclis genel kurulunda MESEM uygulaması üzerine konuştu.

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN,  Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN, Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi grubunun mesleki eğitim veren kurumlardaki fiziksel koşulların araştırılması hususunda meclis genel kuruluna sunduğu araştırma önergesi gündeminde DEM Parti grubu adına söz alan Perihan Koca, konuşmasına MESEM kapsamında staj yaparken iş cinayetlerinde yaşamını yitiren 9 çocuğun isimlerini sayarak başladı.

AKP’li yıllarda resmi verilere göre en az 925 çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini belirten Koca, çocuk işçiliğin ve çocuk sömürüsünün iktidar eliyle meşrulaştırıldığını ve sıradanlaştırıldığını söyledi. Koca, sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuk işçiliği sözde Anayasa'ya aykırı ama çocuk işçilik yaşı bugün geldiğimiz aşamada 5 yaşa düşmüş durumda. Yani yasa, hak, hukuk tanımayan bu iktidar, halkın çocuklarına, emekçi çocuklarına sermayeye mahkûm edilmiş bir yaşam vadediyor, ölümle burun buruna bir yaşam vadediyor; MESEM cehennemini dayatıyor."

Koca, Ostim'de MESEM kapsamında çalıştırılan bir çocuk işçinin sözlerini de paylaştı:

"Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, çalıştırılıyoruz. 'Akşam' dediysem, kaçta çıkacağımız belli olmuyor; ayağımın altı su topluyor çalışmaktan. Patron tüm kârını bizim sırtımızdan kazanıyor." Yani, patronun canı paydos vermek isteyinceye kadar çalıştırılıyor bu çocuklar.

Koca, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Bu proje derhâl ve derhâl iptal edilmelidir. Çocuk işçiliğinden, çocuk ölümlerinden yana değil, yaşamdan yana bir tutum almalıdır bu Parlamento."

#ToplumsalÖzgürlükPartisi
#DEMParti
#PerihanKoca
#MESEM
#Çocukİşçiliği
#İşCinayetleri
#AKP
#TBMM
#Ostim
#MeslekiEğitim

Editör: Haber Merkezi