Emek Partisi ve Emek Gençliği Tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin Aslan’ın Anılmasını İçeren “Sönmeyen Ateş-Bitmeyen Yürüyüş” Etkinliği Gerçekleştirildi.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, Yeşil Sol Parti Milletvekili Adaylarının da katıldığı etkinlik saygı duruşu ile başladı.

WhatsApp Görsel 2023-05-06 saat 21.16.5111

Daha sonra kısa bir belgesel gösterildikten sonra Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in son sözleri farklı gençler tarafından okundu.

WhatsApp Görsel 2023-05-06 saat 21.16.531

Programda Emek Gençliği adına Mert Akyıldız konuşma yaptı.

Akyıldız; Öncelikle böyle bir günde Denizleri anmak ve burada bir konuşmacı olmak gerçekten onur verici.

WhatsApp Görsel 2023-05-06 saat 21.16.512

Mert Akyıldız sözlerine şu şekilde devam etti; “Elimizi taşının altına koymak ve onların mücadele bayraklarını aslında sırtlamak daha da yukarıya kaldırmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Yani bugün denizler liselerin bilimsel eğitim taleplerinde özerk ve demokratik eğitim talebinde, öğrencilerin yemekhane zamlarına karşı bilimsel özellikte ve Kayyum rektörlerinin olmadığı üniversite talepleriyle beraber yaşamaya devam ediyorlar” dedi.

Akyıldız’ın ardından Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Ferhat Kabaiş ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak’da birer konuşma yaptılar.

Sinan Tunç tarafından okunan şiirin ardından etkinlik türkülerle devam etti.

WhatsApp Görsel 2023-05-06 saat 21.24.17

Editör: Haber Merkezi