İnsanların başına gelebilecek en ciddi afetler içerisinde deprem önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle depremden dolayı çok fazla can kaybı yaşanması muhtemeldir. Tabii can kaybını en aza indirmek için alınacak önlemler olduğu bilinir. Bunlar içerisinde deprem çantası son derece önemli bir yer tutar. Bundan dolayı herkesin bu konuya önem göstererek deprem çantasını hazır etmesi gerekir.

 Depreme Karşı Yapılacak Hazırlıklar

 ExpressVPN’in teknolojik kiti, deprem ve benzeri afet durumlarında iletişimde kalmanıza yardımcı olacak öneriler içerir.. Depreme karşı insanların her zaman için tetikte olmaları gerekir. Özellikle deprem gelmeden önce hazırlığın tam olması can kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca enkaz altında kalan çoğu kişi dışarıya haber veremediği için yaşamını kaybetmektedir. Enkaz altında kalıpta hayatta olanlar yanlarında gerekli malzemeler bulunmadığı için yaşama tutunmakta başarılı olamazlar. Depreme karşı şu hazırlıklar yapılmalıdır;

- Deprem çantası hazırlanmalıdır.

- Deprem gece olduğunda mümkünse yatak odası veya çocuk odasında kapanma hareketi yapılmalıdır.

- Her an deprem olabileceği için deprem çantası gözden geçirilmeli ve eksik malzemeler tedarik edilmelidir.

- Deprem anında yapılması gerekenleri iyice öğrenip öyle bir anda sakince hareket edilmelidir.

 Depremin yıkıcı etkisine karşı her zaman için önlem almak gerekir. Küçük gibi görünen bazı önlemler hayat kurtaracaktır.

 Deprem Çantası Hayati Öneme Sahip

 Depreme karşı alınacak önlemler çok fazla değildir. Sonuçta böyle büyük bir afete karşı tam anlamıyla önlem almak imkansızdır. Tabi evler dayanıklı olursa veya depreme dışarıda denk gelinirse sorun olmayabilir. Ancak evlerde yaşayan kişiler her zaman tedbirli olurlarsa eğer olumsuz anlarda bile umut devam eder.

Depreme karşı ilk akla gelen tedbir çanta hazırlamaktır. Bu deprem çantasında temel ihtiyaçlar yer alır. Çok fazla abartmadan kullanışlı ve işe yarar bir çanta hazırlamak mümkündür. Böylelikle depremde enkaz altında kalındığı zaman bu çanta yakınınızda olabilir. Ayrıca enkaz altında kalmasanız bile yıkımda zor bir duruma denk gelme şansınız vardır. Her durumda size destek olacak olan tedbir deprem çantasıdır.

 Deprem Çantası İçerisinde Yer Alacak Malzemeler

 Öncelikle deprem çantası çok ağır olmamalıdır. Ayrıca çantanın su geçirmez ve aynı zamanda dayanıklı olması gerekir. Sonuçta depremde nasıl bir durumda kalacağınız belli olmaz. Deprem çantasında şu malzemeler yer almalıdır;

- El feneri.

- Değerli belgelerin olduğu usb.

- Uydu telefonu.

- Powerbank veya buna benzer yedek şarj cihazları.

- Dayanıklı bir yedek telefon.

- Düdük.

 Yukarıda yer alan malzemeler depremden sağ kurtulmak için hayati bir öneme sahiptir. Ayrıca çantaya su ve kuru gıda koymakta önemlidir. Tabi ilk akla gelen enkazdan hızlıca çıkmaktır. Zaten bu yüzden teknolojiye dayalı bazı ürünleri muhakkak çanta içerisinde bulundurmak gerekiyor.

 Deprem Çantası Belirli Aralıklarla Kontrol Edilmelidir

 Deprem çantası hazırladıktan sonra bir köşeye atılmamalıdır. Çanta ve içerisinde yer alan malzemeler zaman zaman kontrol edilmelidir. Örneğin fenerin bozulması veya pilinin çalışmama durumu olabilir. Doğal olarak böyle bir malzeme hiçbir işe yaramaz. Bundan dolayı kontrol yapıldığı zaman malzemelerin kullanım durumları incelenmelidir.

 Deprem Çantası Nerede Durmalıdır?

 Deprem çantası her zaman için kolay ulaşılacak bir yerde olmalıdır. Gündüz genelde salonda vakit geçirilir. Gece ise yatak odasında bulunulur. Bundan dolayı deprem çantası buna göre bir yerde tutulmalıdır. Gerekirse çantadan birden çok hazırlayıp bu şekilde muhafaza edebilirsiniz. Deprem anında vakit varsa eğer çantayı yanınıza almanız önem arz eder.

 Deprem Çantası Hayat Kurtarır

 Kullanışlı ve uygun şekilde hazırlanmış bir deprem çantası hayat kurtarabilir. Özellikle enkaz altında bu çanta her şeyden önemli olacaktır. Zaten çantanın içerisinde yer alan malzemeler ile yardım istemeniz veya yerinizi belli etmeniz uzun sürmez. Yani deprem çantası sizi hayatta tutacak önemli bir tedbir olarak dikkat çekmektedir.

Editör: Haber Merkezi