Emek Partisi'nin bugün gerçekleşen 10. Kongresinde Partinin Genel Başkanlığına Seyit Aslan seçildi.

Seyit Aslan; "Bütün emekçileri işçi sınıfı etrafında birleşmeye ve işçi sınıfının iktidarını kurmaya çağırıyoruz! Barbarlık yenilecek, işçi sınıfı kazanacak, halklar kazanacak!" dedi.

GCH0JXyWcAAzZNS

Seyit Aslan, partililere şöyle seslendi: "Eylül ayından bu yana konferans-kongre sürecimiz bizleri güçlendirdi ve yenilenerek çıktık. Türkiye'nin dört bir yanındaki ücret kavgalarının sorumluluklarıyla kuşanarak yolumuza devam ediyoruz. Emperyalistler arasında derinleşen çelişkiler ve sömürü koşullarının ağırlaştığı bir dönem içerisindeyiz. Tek adam döneminin planlı saldırıları başta işçi sınıfı olmak üzere bütün toplumsal kesimlere yönelik artırmaktadır. OVP ve 12. Kalkınma Planı ve 2024 bütçesi işçi ve emekçilere dönük saldırıların parçası olarak devam ediyor.

Seçimlerde baskı ve hileyle tekrar başkan olan tek adam gerici politikalarını yeniden tahkim etmeye devam ediyor. Yerel seçimler demokrasi mücadelesinin partimizin kazançlı çıkacağı bir süreç olmalıdır.

Eğitimde özelleştirme ve gerici politikalar devam ediyor. Çocukların bir öğün ücretsiz yemek hakkı karşılanmıyor ama tarikat ve cemaatlere paralar akıtılıyor.

Tek adam iktidarı söz konusu işçiler olunca TÜSİAD ve MÜSİAD'la birlikte hareket ediyorlar. Önümüzdeki dönem işten atmalar ve buna karşı mücadelelerle karşılayacağımız bir dönem olacak.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Bütün toplumsal güçlere yönelik saldırıları püskürtecek tek güç işçi sınıfıdır. Onun için bütün gücümüzle işçi sınıfının örgütlenmesi ve sermaye karşısına dikilmeleri için sorumlulukla hareket edeceğiz. Partimiz bütün işçi ve emekçileri partimizin saflarında sermaye ve onun iktidarı olan tek adam yönetimine, emperyalist saldırganlığa karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Aydınlarımızı, yazarlarımızı, bilim insanlarımızı tiyatrocuları, basın emekçilerini ve bütün emekçileri işçi sınıfı etrafında birleşmeye ve işçi sınıfının iktidarını kurmaya çağırıyoruz."

SEYİT ASLAN KİMDİR?

2 Ocak 1964 yılında Sivas-Zara’da doğan ve ilköğrenimine köy okulunda başlayan Aslan, dönemin koşulları nedeniyle liseyi bitirmeden iş hayatına başladı. 1979 yılından 2000 yılına kadar cam, metal, tekstil ve kimya iş kollarında çalıştı. 2002 yılında gıda iş kolunda çalışmaya başladı. İlk olarak Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanlığına, 2004 yılında ise Gıda-İş Genel Sekreterliğine seçildi. Üç dönem Gıda-İş Genel Sekreterliği görevini sürdürdükten sonra, Gıda-İş’in 29 Kasım 2015 tarihinde yapılan 32. Olağan Genel Kurulunda Gıda-İş Genel Başkanlığına seçildi. 3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen Gıda-İş 33. Olağan Genel Kurulunda yeniden Gıda-İş Genel Başkanı seçilen Aslan, 14-16 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenen DİSK 16. Genel Kurulunda DİSK Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Emek Partisinin (EMEP) kurucu üyeleri arasında yer alan Aslan, kuruluşundan bu yana EMEP’te partisinin en alt organından Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine kadar çeşitli kademede görev aldı. (Ankara/EVRENSEL)

Editör: Süleyman Devrim Boğa