Diyarbakır Tabip Odası Melektaşımızı Hedef gösterenlere yönelik gerekli adli süreçleri başlatarak sürecin takipçisi olacağız.

Diyarbakır Tabip Odası konuyla ilgili sosyal medya hesabındna yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

Mersin Tabip Odası seçimleri 937 hekimin katılımı ile tamamlandı. Mersin Tabip Odası seçimleri 937 hekimin katılımı ile tamamlandı.

Geçici görevlendirme ile Kulp Devlet Hastanesinde çalışan bir meslektaşımız darp gördüğünü beyan eden bir hastayı muayene edip gerekli adli muayene raporu düzenlemiş, olayın iki kamu görevlisi arasında meydana gelmesi ve sosyal medyaya yansıması üzerine meslektaşımız sosyal medyadan hedef gösterilmektedir. Öncelikle ifade etmek isteriz ki her bir meslektaşımızın hastanın görevi, kimliği, konumu ne olursa olsun hasta-hekim ilişkisi çerçevesinde ve her bir hastaya eşit bir şekilde davranması Hipokrat yeminimizin gereğidir.

Hastaneye darp gördüğünü beyan ederek gelen her hastanın muayenesi yapılır ve adli muayene raporu düzenlenir. Anamnez alınırken hastanın beyan ettiği şekilde şikayetleri dinlenir ve adli muayene raporuna yazılır, sonrasında tüm Fizik muayenesi yapılır. Meslek etik ilkelerine ve Evrensel hekimlik değerlerine göre hastasının muayenesini yapan meslektaşımızın isminin, fotoğraflarının ve adli muayene raporunun sosyal medya üzerinden paylaşılarak meslektaşımızın hedef gösterilmesi kabul edilemez ve suç teşkil etmektedir. Meslektaşımızın yanındayız. Hedef gösterenlere yönelik gerekli adli süreçleri başlatarak sürecin takipçisi olacağız.

Editör: Haber Merkezi