Erkekler, cep telefonu ve TV’lerini, kadınlar ise gardıroplarını yenilemek için 25 Kasım’ı bekliyor.

Türkiye’de “Efsane Cuma”, “Şahane Cuma” adlarıyla düzenlenen, e-ticarette her yıl satış rekorlarının kırıldığı alışveriş festivaline birkaç gün kaldı.

Bu yıl 25 Kasım Cuma gününe denk gelen, çılgınca alışverişlerin yapılacağı bu özel günde kim, ne alacak?

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, bu sorunun yanıtını bulabilmek amacıyla 25 Kasım’da en az bir ürün almayı planlayan kadın ve erkek bin üyesi arasında anket düzenledi.

EfsaneCuma2_091201296

ERKEKLERİN LİSTESİNDE NE VAR?

Alışveriş listelerinin en üst sırasında hangi ürünün olduğunun sorulduğu ankete göre, her 4 erkekten biri, yeni model cep telefonu almak için “Efsane Cuma”yı bekliyor.

Dünya Kupası’nın da etkisiyle TV’lerini değiştirmek isteyen erkeklerin yüzde 20’si de 25 Kasım’ın büyük kısmını dijital mağazalarının elektronik reyonlarında geçirecek.

Bilgisayar, giyilebilir teknoloji ürünleri, giyim ve spor ürünleri, bahçe ürünleri, kozmetik de erkeklerin listelerinin üst sıralarında yer alıyor.

ÜÇ KADINDAN BİRİ “KIYAFET” DİYOR

Kadınlar ise 25 Kasım’da gardıroplarını yenilemeyi kafalarına koymuş durumda. Ankete katılan kadınların yüzde 35'inin alışveriş listesinin en üstünde “kıyafet” yer aldı. Kadınların yüzde 20’si “ayakkabı ve çanta” yüzde 12’si “kozmetik ürünler”, yüzde 8’i ise “cep telefonu” şıkkını işaretledi.

Takı, beyaz eşya, küçük ev aletleri, yeni TV, mobilya da kadınların listesinde yer aldı.

Avantajix_Güçlü Kayral_1_091201200

30 MİLYONU AŞKIN SİPARİŞ BEKLENİYOR

Avantajix.com kurucu ortağı Güçlü Kayral, Efsane Cuma’ya dijital alışveriş platformlarında faaliyet gösteren 488 bin işletmenin çok büyük kısmının katılacağını bildirdi.

Bazı alışveriş sitelerinin sadece 25 Kasım ile sınırlı tuttuğu, bazılarının ise birkaç güne yaydığı çılgın indirimlerin yapılacağı Efsane Cuma’da 30 milyonu aşkın mal ve hizmet siparişinin verilmesi beklendiğini ifade eden Kayral, şunları söyledi:

“25 Kasım’da alışveriş yapmayı planlayanlara önerimiz, bilinen dijital mağazaları tercih etmeleri ve öncelikle karşılaştırma sitelerinde fiyat araştırması yapmaları. Bu siteler aracılığıyla indirim oranlarının doğruluğu konusunda fikir edinmek mümkün. Ayrıca, alışveriş sitelerine Avantajix.com üzerinden gidildiğinde, kampanya indirimlerine ek olarak nakit para iadesi almak da alışverişleri daha eğlenceli hale getiriyor” diye konuştu.

Kayral, 25 Kasım kampanyalarının Avantajix.com’dan da takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi