Eğitim İş Adana 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol; Mehmet Emin Dinçkurt’u Kim Koruyor? Neden dokunulamıyor? İl Milli Eğitim Müdürü’nün gücü okul müdürüne neden yetmiyor?

Konuyla ilgili 2 No'lu Şube Başkanı Şenol açıklamasına şu şekilde devam etti;

Kurttepe Şehit Ali Öztaş MTAL’de  görev yapan Okul Müdürü Mehmet Emin DİNÇKURT’un kendi okulunda suç unsuru oluşturacak bir olaya imza attığı tarafımıza bildirilmiştir.

Öncelikle konuya yönetmeliğin detayı ile başlamak istiyoruz. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin 15.madde c bendine göre, üniversitede okumakta olan birinin mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptıramayacağı açıktır.

WhatsApp Image 2023-01-24 at 16.06.39 (1)

Yönetmelikte konunun bu kadar açık bir şekilde belirtilmesine rağmen Okul Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt, kızını müdür olduğu okulun mesleki açık öğretim programına kaydettirmiştir. Bununla yetinmeyen Dinçkurt, devam zorunluluğu olan bu bölüme kızı hiç devam etmediği halde devam ediyor gibi göstererek, derse giren öğretmenlere geçer not vermeleri için baskı yapmıştır. Hatta öğretmenlerin haberi olmadan kendisine de açık olan sistem üzerinden not girişi yapmıştır. Durumun bazı öğretmenlerce fark edilmesiyle notları geri silerek “devamsızlıktan kaldı” şeklinde olayı kapatmaya çalışmıştır. Bununla da yetinmeyip, kızına geçer not vermeyen ve olayı ortaya çıkaran öğretmene mobing uygulamış, norm fazlası duruma düşürmüş, ek ders ücretlerini kesmiştir.

Okul Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt’la ilgili hem CİMER’e hem de Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan sayısız şikayet dilekçesi olmasına karşın herhangi bir işlem yapılmamıştır. Verilen dilekçeler sümen altı edilmiştir.

Şimdi merak ediyoruz.

  • Mehmet Emin Dinçkurt’u Kim Koruyor?
  • Neden dokunulamıyor?
  • İl Milli Eğitim Müdürü’nün gücü okul müdürüne neden yetmiyor?

Eğitim İş olarak bu olayların peşini bırakmayacağız.  Haklı haksız ortaya çıkacak; suçlular ve buna göz yumanlar adalet önünde hesabını verecekler.

Editör: Haber Merkezi