“Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Başaracağız!" 

GB9xJihXsAIOJUa

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da üç günlük yoğun tartışmaların ardından tamamlandı. Eğitim emekçilerinin sorunlarının çözümü için ortak mücadelenin öneminin konuşulduğu genel kurulda, eğitimde gericileşmeye karşı da mücadele hattı oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Ekran görüntüsü 2023-12-24 105100

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’nu yönetmek üzere Divan Başkanlığına 9. Dönem Eğitim Sen Genel Başkanlığını yapan Kamuran Karaca Divan üyeliklerine ise Nusret Sulkalar, Şehnaz Sönmez, Leyla saran ve Adil Taşatan seçildiler.

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’nun birinci günü, sinevizyon gösterimi ile başlamış ve ardından Genel Başkan Nejla Kurul’un konuşması ile devam etmişti.  

Ayrıca Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’nda, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, konuşmalar yaparak, Genel Kurula başarı dileklerini ilettiler.

CHP Milletvekili Suat Özçağadaş, DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul’da Genel Kurul’da konuşmalar gerçekleştirdiler.

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’na yurtdışından konuk olarak gelen Avrupa Eğitim Sendikası Komitesi, Bosna Hersek Orta ve Yüksek Öğretim Eğitim, Bilim ve Kültür Sendikası, Hollanda Öğretmen Sendikası ve İspanya Öğretmenler Sendikası, İtalya Öğretmenler Sendikası, Fransa Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Öğretim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası temsilcileri konuşma yaparak, destek ve dayanışma duygularını ilettiler.

Eğitim Sen 12. Olağan Genel Kurulu’nda, Genel Sekreter İkram Atabay çalışma raporunu, Genel Mali Sekreter Ahmet Karagöz de mali rapor hakkında değerlendirmeler yaptı.

GB9xJiuXsAY6d6F

İkinci gün delegelerin konuşmaları ile tamamlanırken üçüncü gün oylamaya geçildi.

EĞİTİM SEN 12. OLAĞAN GENEL KURULUNDA TÜM GRUPLAR TEK LİSTEDE BİRLEŞTİ

11. Olağan Genel Kurulda bazı grupların yer almaması bir çok tartışmaya neden olmuştu. 12. Olağan Genel Kurulda bu eksikliğin giderilmesi Eğitim Sen tabanında olumlu karşılandı.

11. Olağan Genel Kurulda seçilen ve bugüne kadar başkan olarak görev yapan Prof. Dr. Nejla Kurul ise yeni listede yer almadı.

Buna göre yeni Eğitim Sen MYK'sı şu isimlerden oluştu;

1-Simge Yardım Dağ

2-Zülküf Güneş

3-Özlem Tolu

4-Kemal Irmak

Türk-İş, alanlarda taleplerini haykıracak Türk-İş, alanlarda taleplerini haykıracak

5-Evrim Gülez

6-Ramazan Gürbüz

7-İzzet İldeş

WhatsApp Görsel 2023-12-24 saat 10.19.47_ea62426f

Editör: Haber Merkezi